Rutte elszabadult az EU-csúcs után: „Orbán szeret felfordulást és lázadást szítani”

2023. október 07. 08:09

A holland miniszterelnök szerint a migráció kérdése nem okoz akkora vitát Európában, mint azt a magyarok és a lengyelek állítják.

2023. október 07. 08:09

Az EU-vezetők granadai találkozójának pénteki napján Lengyelország és Magyarország határozottan szólalt fel a migránskvóta bevezetésével szemben. Orbán Viktor szerint a tervezettel egyes uniós vezetők arra akarnak kényszeríteni másokat, hogy írjanak alá egy új migrációs törvényt, amiről viszont nem voltak hajlandóak tárgyalni Granadában – írja a Politico.

Mark Rutte holland miniszterelnök reagált Magyarország és Lengyelország felháborodására. Szerinte a migránskérdés nem okoz olyan nagy vitát, mint azt a két ország beállítja, és annak folyamatos felemlegetése leginkább magyar és lengyel belpolitikai kérdésekre vezethető vissza. (Nem mellékes, Rutte júliusban beadta lemondását, nem tudott megküzdeni a Hollandiát is sújtó migrációval. A következő választásokig átmeneti kormányfői pozíciót tölt be, korlátozottak a jogkörei.)

Lengyelországban egy hét múlva választások lesznek, és Orbán Viktor szeret némi felfordulást és zűrzavart okozni” 

– mondta, hozzátéve, hogy a migrációs megállapodás az ő érdekük is, mivel „növeli a külső határok ellenőrzését”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. október 11. 21:35
Rutte geci akkor fogadd be az összes migránst!
Palatin
2023. október 08. 12:04
A hollandok máig büszkék arra, hogy milyen tökös rabszolgatartók voltak. Azzal büntették a rabszolgáikat, hogy elvették a gyermekeiket és eladták messze földön rabszolgának. Nem a németek a legrasszistábbak. A németek azért lettek, - föleg a nácik alatt rasszisták -, mert azt parancsolták nekik. De a kelet-németek Honecker alatt meg minta-kommunisták lettek, mert ott meg azt parancsolták nekik. A németek mindig azok, amit nekik parancsolnak. Most éppen az USA-nak az alfelébe bújnak bele kötelességtudóan. A hollandok ehhez egészen máshogy viszonyulnak. Ök voltak a legbrutálisabb rabszolgatartók, gyarmatosítók. A hollandok parancs nélkül rasszisták, a holland néplélek már eleve rasszista. A Nyugat bölcsen elhallgatja a saját sok évszázados büneit, amelyek sokkal nagyobbak, mint amit a Szovjetunió+Oroszország valaha is elkövetett, és a jövöben módja lesz elkövetni. Ne felejtsük el a Nyugat 500 éven át rabolta, gyilkolta a világot. És ök akarják ma az erkölcsöt tanítani az emberiségnek
P.Béla
2023. október 07. 21:34
"Tommaso Ne várjuk meg, hogy hazánkat - szinte az összes poszt-szoc ország után - Bulgária és Románia is megelőzze" Miért? Eddig azt mondtátok, hogy a bezzegrománia már lekörözött bennünket. Nem egy cizellált gondolkodásra utal ez a DK-s és No-mentumos szöveg. Aki meg ilyen egyszerű módon tolja mások képébe, azé még egyszerűbb. Nem a saját tagságot eteted most. Ami nekik jó, az nekünk nem való!
petronius50
2023. október 07. 19:46
No komment. Ebben a "nézésben" minden benne van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!