Rendkívüli állapotot hirdettek Pozsonyban

2023. október 07. 19:34

„Annak következtében, hogy a szomszédos országok lezárták határaikat, a menekültek nagyobb csoportjai, köztük kisgyermekes anyák is, kezdenek a fővárosban összpontosulni” – mondta a pozsonyi szóvivő.

2023. október 07. 19:34
null

A pozsonyi magisztrátus rendkívüli állapotot hirdetett a főváros területén a tranzitmigráció miatt. Erről a főváros szóvivője, Peter Bubla tájékoztatta a TASR hírügynökséget – írja az Új Szó.

„Annak következtében, hogy a szomszédos országok lezárták határaikat, a menekültek nagyobb csoportjai, köztük kisgyermekes anyák is, kezdenek a fővárosban összpontosulni” – mondta Bubla, hozzátéve, 

hogy a rendkívüli állapot kihirdetése lehetővé teszi, hogy a város operatívabban és hatékonyabban tudja kezelni a szükséges segítségnyújtást.

A szóvivő megjegyezte, hogy a város a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatallal, valamint a civil szervezetekkel együttműködve segít a kisgyermekes anyák elszállásolásában, élelemmel és a szükséges gyógyszerekkel való ellátásban.

Nyitókép: TASR-felvétel / Új Szó

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2023. október 08. 07:40
Nálunk már évek óta ez van. Imádja a geci a kézivezérlést:)
auditorium
2023. október 08. 07:22
Hozzászóltam, de nem jelent meg.
Lobodi
2023. október 08. 01:25
Nem tetszik a migri? Pedig csak mi magyarok és lengyelek szavazunk a befogadásuk ellen nyíltan. Hogy is van ez?
FreedomEva3
2023. október 07. 22:58
Kedves Zuzana Caputova, Önnél hány szegény, támogatásra szoruló migri lakik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!