Rakétaeső hullik Izraelre, szólnak a szirénák, 300 ezer tartalékost hívtak be

2023. október 09. 12:19

Gázából rakéták tömegét lőtték ki Izraelre. A zsidó állam 300 ezer tartalékost hívott már be, sokan önként jelentkeznek harcolni.

2023. október 09. 12:19
null

Egész Izraelben szólnak a szirénák, miután rakéták tömegeit lőtték ki a zsidó államra a gázai övezetből. Jeruzsálemben több robbanást hallottak.

Gázától északra, Ashkelon városában többen megsérültek a rakétatámadásokban.

Eközben az izraeli hadsereg visszaszerezte az ellenőrzést a gázai övezettel határos izraeli területeken, ahová palesztin fegyveresek törtek be a hétvége óta. 

A harcok folyamatosan zajlanak.

Fokozott a légi forgalom is Izraelben: a világ országai sorra menekítik ki polgáraikat a zsidó államból, Romániától Thaiföldig, Szerbiától Kazahsztánig érkeznek a hírek a kimenekítésekről.

De Izrael felé is fokozódik a forgalom: az izraeli külügyminiszter bejelentette, hogy repülőket szerveznek a külföldön élő izraeli tartalékos katonák hazahozatalára. Sok izraeli önként jelentkezik harcolni, emellett pedig a férfiakra és nőkre is kiterjedő kötelező katonai szolgálat van érvényben.

Az izraeli hadsereg azt közölte, szombat óta 300 ezer tartalékost hívott be, 

ez a valaha volt legnagyobb mértékű mobilizáció az országban.

Nyitókép: izraeli katonanő (Ahmad GHARABLI / AFP)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. október 09. 16:33
"Itt a különbség honvéd háború (Izrael) és gazdasági pénzügyi nagyhatalmak háborúja (Ukrajna) közt!!!" Bizony.
Akitlosz
2023. október 09. 16:19
Magyarország behívna 300 000 tartalékost és nyolc-tíz éves várólistára kerülnének, amire felszerelné őket. Mint régen a Trabant vásárlók, telefont igénylők.
MaBaker
2023. október 09. 14:14
És mi a túrót fog kezdeni 300000 ember a palesztin robogós gyilkosokkal szemben? Mindegyik után személyesen küldenek ezer izraelit? Vagy a 300000 izraeli szakmányban elkezdi találomra mészárolni az összes palesztint? Az mivel lesz jobb, mint ami a hétvégén történt?
Bicsike
2023. október 09. 14:05
“ A zsidó állam 300 ezer tartalékost hívott már be, sokan önként jelentkeznek harcolni.” A sokan önként jelentkeznek harcolni részre hívnám fel a figyelmet! Itt a különbség honvéd háború (Izrael) és gazdasági pénzügyi nagyhatalmak háborúja (Ukrajna) közt!!! Ukrajnából az épeszű hadköteles menekül, mert tudja, hogy nem az ő érdekében folyik a háború. Izraelbe hazamegy minden hadköteles, mert tudja, hogy a saját érdekében harcol a hazájáért!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!