Puzsér: Izrael nem a fasizmus mámoráért apartheid, hanem önmaga védelmében

2023. október 21. 09:36

A kritikus szerint a zsidó állam egyben a mi háborúnkat vívja.

2023. október 21. 09:36

Puzsér Róbert és Gödri Bulcsu volt pénteken a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorának vendége, melyben Joe Biden izraeli látogatását, Európa, Nyugat és az iszlám viszonyát vették górcső alá.

Terrorcselekmények és vallásszabadság

Gödri Bulcsu Biden Izraelben tett kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta, hogy azok igazak, azzal a kiegészítéssel, hogy „ahogyan a Hamász tevékenysége az Iszlám Állam tevékenységéhez, úgy Izrael Állam tevékenysége a Dél-afrikai apartheid rendszerhez hasonlítható”.  

Puzsér Róbert úgy reagált erre, hogy európai összevetésben lehet ilyennek látni a helyzetet, de amint a Közel-Kelet többi rezsimjéhez hasonlítjuk, akkor abban a pillanatban a legcivilizáltabb és legdemokratikusabb állam Izrael. Ezért szerinte nem említhető egy lapon bármelyik másik közel-keleti ország vallásszabadságával az, amilyen vallásszabadságot élveznek a muzulmánok Izraelben. 

Keresztények, muzulmánok a Közel-Keleten sehol nem gyakorolhatják szabadon a vallásukat”

Abban az összevetésben, hogy mekkora szabadságot élvezhetnek a vallási kisebbségek Izraelben és mekkorát bárhol a Közel-Keleten, a publicista úgy véli, hogy Izrael a nyugati civilizáció kicsiny szigete abban a régióban. 

„Lehet Európához hasonlítani, de ezzel valójában azt állítod indirekt módon, hogy Izraelnek semmi keresnivalója abban a régióban. Izrael ezzel az apartheid berendezkedéssel tudja még megőrizni a saját területi szuverenitását.”

Így, hogy a zsidók uralják Jeruzsálemet a muzulmánok látogathatják a sziklamecsetet, ha a muzulmánok uralnák, akkor a zsidók nem látogathatnák a Siratófalat” – tette hozzá.

Ellentétes álláspontok Izrael reakciója kapcsán

Gödri Bulcsu a műsorban elmondta, hogy az etnikai tisztogatást nem tudja elfogadni, mint morális gyakorlatot. Szerinte lennének alternatívái ennek és ez önmagában, mint emberiesség elleni bűncselekmény vizsgálható és vizsgálandó. 

„Nem tudom elfogadni érvként, hogy ha nem ezt tesszük akkor minket megölnek”. „Próbáltak már mást esetleg?” 

Puzsér szerint ez a terrorcselekmény ami lezajlott, ugyanazt a mintázatot mutatja, mint a korábbi terrorcselekmények tucatjai, amik Európa ellen zajlottak a 2010-es években. 

A cselekményeket vallási fundamentalista muzulmán terroristák hajtották végre civilek ellen, nem muzulmán civilek ellen, nem volt konkrét célpontja, nem volt semmilyen követelés. Vagyis volt, de annyira nyilvánvaló, hogy sose fogalmazták meg: a  a kalifátus, a saría, az állam és az egyház szétválasztása ne legyen érvényben, az iszlám jog legyen érvényben. Ennél kevesebbel nem érik be, ezért nincs követelés” – hangsúlyozta a kritikus. 

A háborúról továbbá azt látja, hogy nem lehet ezt a háborút lefolytatni, mert ezek a terroristák elvegyülve a civil lakosságban, a civil lakosság védelmét élvezve, a civil lakosság védőernyője alatt bujkálnak. 

„Ha arról beszélünk, hogy nincs joguk az ember jogok felrúgására, akkor cinizmus nélkül kéretik megnevezni az alternatíváját ennek”.

Hozzátette: 

„Izrael nem a fasizmus mámoráért apartheid, hanem önmaga védelmében és mert ez az egyetlen lehetősége arra, hogy állampolgárai biztonságát és azokat a körülményeket garantálja, 

hogy a Szentföldön, Jeruzsálemben mindhárom nagy világvallás szenthelyei látogathatóak legyen. Abban a pillanatban, hogy Izrael a tenger fenekére kerül és országot foglal az iszlám a Szentföldön, onnantól kezdve a keresztények szenthelyei félő, hogy nem lennének látogathatóak, a Siratófal biztos nem.”

Az teljes adást itt nézheti vissza:

***

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2023. október 23. 07:56
"a keresztények szenthelyei félő, hogy nem lennének látogathatóak, a Siratófal biztos nem." ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Jose
2023. október 22. 18:31
Addig OK volt, amíg el nem jutottak oda, hogy a templomban mondottakat teljesen válasszuk le az életről, mintegy ne vegyük figyelembe, amikor kijövünk onnan. Baromság. A (keresztény) templom a tízparancsolatra "épül". A 10 közül melyikkel nem ért egyet bárki? A polgári jogok nyilatkozata is az erkölcsre épül. Aztán elkezdi magyarázni, hogy a homoszexualitást az egyházak nem tűrik, ezé nem kell az egyházat beengedni a hatalomba. Igen, az egyházat nem, de a vallást igen.
Selamat
2023. október 22. 12:12
"Puzsér: Izrael nem a fasizmus mámoráért apartheid, hanem önmaga védelmében" Lószart Puzsér! A véleményed megint csak eltakarná a valóságot. Amit Izrael tett évtizedeken keresztül azt nem a saját védelmében tette, hanem a palesztinok minél nagyobb kiszorítása érdekében. Ami együtt járt a számukra méterről méterre nagyobbodó területtel. Tetejébe a palesztinokat még emberszámba sem vették. Az most más kérdés, hogy a palesztinok mit tettek, vagy inkább nem a saját érdekükben, de ezt Izraelnek kellett volna a helyén kezelni. Nem tette. Sőt. Nos, akkor itt a válasz.
starhouse
2023. október 22. 11:18
A sok palesztin simogató jó lenne,ha eldöntené, hogy most az arabok összeférhetők vagy sem a mi kulturánkal.Amennyiben igen, remélem a bevándorlást is támogatják. Jordániában a zsidók nem gyakorolhatják a vallásukat, nem imádkozhatnak. Kiváncsi lennék, ha ezt Berlinben vagy Jeruzsálemben vezetnék be az muszlimokkal szemben, hány perc múlva állna lángban a világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!