Putyin hatalmas számot mondott be: szerinte ekkora veszteségekkel járt az ukrán ellentámadás

2023. október 05. 20:16

Az orosz elnök szerint országa nyugodtan halad a „különleges hadműveletben” kitűzött céljainak elérése felé.

2023. október 05. 20:16
kilőtt tank, Ukrajna, Oroszország T54

„Több mint 90 ezer embert vesztettek az ukrán fegyveres erők az ellentámadásuk kezdete óta” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitakör plenáris ülésén csütörtökön Szocsiban. 

„Az úgynevezett ellentámadás kezdete óta, a csak június 4-től vezetett legfrissebb adatok szerint az ukrán alegységek vesztesége már több mint 90 ezer fő - ezek egészségügyi és helyrehozhatatlan veszteségek -, és 557 harckocsi, közel 1900 különböző osztályú páncélozott jármű” – mondta az elnök. Mint fogalmazott: Oroszország nyugodtan halad a „különleges hadműveletben” kitűzött céljainak elérése felé.

Nyitókép: Yuliia Ovsiannikova / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 20. 17:59
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra! csak az ostobábbak írjanak vissza ide!
steweq
2023. október 09. 14:37
Nem gondoljátok, hogy ez az egész egy véres színjáték, S le van zsírozva minden?
flesh ripper
2023. október 06. 17:49
Bukrán nácik, csótányok....
remi
2023. október 06. 09:48
Azért putyli is tud jó nagyokat mondani. Olyan 100-120, más vélemények szerint 80-90E embert vetettek be a hoholok a nagyon nagy júliusi tavaszban a zellentámadásba összesen, tehát abból putyli szerint már nem maradt semmi. Pedig de, mer a zellentámadás folyamatosan folyik, tyúkólról tyúkólra. A veszteségek viszont nagyok, mindkét oldalon, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a zellentámadás gyakorlatilag az első 8-10 nap után visszafordult pozícióharcokba, ahol a ruszkik elsődleges célja nem a minden talpalatnyi terület mindenáron való megtartása (stratégiai jelentőségű helyek viszont nyilván vannak) hanem a hoholoknak való veszteség-okozás. Hogy aztán ez milyen sikerrel megy azt innen én nem tudom megítélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!