Politico: „Az Európai Politikai Közösség agyhalott?”

2023. október 05. 13:43

A brüsszeli lap szerint a közösség mély kómában van.

2023. október 05. 13:43
BELGIUM - BRUSSELS - DAILY LIFE

Az Európai Politikai Közösség egy kormányközi fórum, amelyet 2022-ben hoztak létre, az ukrajnai orosz invázió nyomán. Viszont máris repedezik.

A Politico brüsszeli hírlevele már a címében nekimegy a fórumnak:

„Az Európai Politikai Közösség agyhalott?”

Arról írnak, hogy a közösség mély kómában van, lélegeztetőgépen, egy „magas rangú uniós tisztviselőre” hivatkozva arról írnak, hogy szétesőben van a dolog.

„A probléma része az, hogy az EPC célja sosem volt egyértelmű – vajon csak beszélgetéshelyszínnek, az EU-tagjelöltek félúton lévő házának, vagy az európai vezetők regionális fórumának szánták, ahol döntéseket hozhatnak és de-eszkalálhatják a feszültségeket? Ha ezek közül bármelyik is volt az EPC célja, akkor mindháromban kudarcot vallott” – írták.

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. október 05. 19:41
Kurva egyszerű pedig. Az EPC egy orosztalanított Európa Tanács. Csak mivel az oroszok 2022 márciusában kinyilvánították, hogy otthagyják az ET-t és cafrangjait, így okafogyottá vált az EPC léte. De sebaj, még párszáz tintanyalónak van állása. Már az ET-nek sincs semmi értelme a 2004-es bővítés óta.
Selamat
2023. október 05. 17:13
"Politico:" Az Európai Politikai Közösség agyhalott?"" A politico meg a nyugat-európai népség az agyhalott.
Ehetős Odó
2023. október 05. 17:04
Agyhalott? Ez tömény eufémizmus.
EX_Terminator
2023. október 05. 16:12
AZT TI FÉRGEK PEDIG ÖRÖKRE ELFELEJTHETITEK HOGY BÁRMIT IS KEZDENI FOGOK A SZARSÁGAITOKKAL VAGY ÍGY VAGY ÚGY VAGY BÁRHOGY VAGY AZ EGYIK OLDALON VAGY A MÁSIKON DE AZÉRT MERT MINDENÁRON BELE AKARTOK RÁNGATNI MEG FOGTOK DÖGLENI!!!! SOHA DE SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM FOGOM JÁTSZANI AZ ELMEBETEG JÁTÉKOTOKAT DE AZÉRT MERT RÁM AKARJÁTOK KÉNYSZERÍTENI FÜLTŐLÉ FÜLIG ÁT FOGOM VÁGNI A TORKOTOK MINT EGY KIBASZOTT DISZNÓNAK!!! HALLÁK VAGYTOK! ÉS AKÁRMIT IS CSINÁLJATOK EZZEL VÉGE!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!