Orosz vélemény: Magyarország védi a nemzeti érdekeit, Németország gerinctelen

2023. október 19. 12:00

Az orosz Kül- és Védelempolitikai Tanács elnökségének tagja felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőben együtt kell majd működnie Oroszországnak és az Európai Uniónak, a magyar kormány pedig más modellt választott, mint a brüsszeli vagy a berlini politikusok.

2023. október 19. 12:00
null

Magyarország részéről pragmatizmust és a nemzeti érdekek védelmét látjuk, míg Németország azt bizonyítja, mennyire gerinctelen – jelentette ki orosz újságíróknak Alekszandr Loszev, a Kül- és Védelempolitikai Tanács elnökségének tagja, aki úgy véli, Budapest és Moszkva együttműködése példa lehetne más európai országok számára is.

Magyarország egy másik európai viselkedést mutat, mint a brüsszeli vagy a berlini. Ez a modell segíthet abban, hogy helyreálljon a kapcsolatunk az Európai Unióval, mert nincs hová menni, Oroszország és az EU szomszédok, előbb-utóbb  valamilyen formában újra együtt kell működnünk

– szögezte le Loszev.

Hozzátette, míg a németek a kétszínű, gerinctelen politikát választották, addig Orbán Viktor a nemzeti érdekeket képviseli többek között Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalva is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Grigory Sysoyev

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 20. 18:57
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra! csak az ostobábbak írjanak vissza ide!
szarvas-2
2023. október 20. 17:59
Tökéletesen valós az orosz véleménye.
Ergit
2023. október 19. 18:45
Az USA folyamatosan gerinctelen. És látszik is a hatása. Amint meggyengült, egymás után hagyják ott a "barátai".
Lajoss
2023. október 19. 18:43
MOCSKOS,HAZAÁRULÓ ORBÁN-REZSIM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!