Orbán Balázs rendesen kiosztotta Borrellt

2023. október 26. 19:43

„Magyarország sokkal tovább marad EU-tag, mint ameddig Borrell külügyi főképviselő” – írta.

2023. október 26. 19:43

Idén Orbán Viktor Veszprémben emlékezett meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy Josep Borrell, kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós biztos nem tudta megállni, hogy ne reagáljon Orbán Viktor magyar miniszterelnök ünnepi beszédére.

Senki sem kényszeríti Magyarországot arra, hogy az EU tagja legyen”

– fogalmazott Josep Borrell. 

Csütörtökön frappáns választ adott az uniós biztos megnyilvánulására Orbán Balázs. Az X-en Gulyás Gergely szavait idézte, miszerint „az EU külügyi főképviselőjének lenni sem kötelező”. „Ha már itt tartunk, Magyarország sokkal tovább marad EU-tag, mint ameddig Borrell a külügyi főképviselői tisztséget tölti be” – tette hozzá Orbán Balázs.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Christine OLSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2023. október 27. 09:08
EU: The other statement leaders came together to make nearly a week after the Hamas attack was to agree to condemn Hamas, backing Israel’s right to defend itself “in line with international law” and supporting the two-state solution.
szeekely
2023. október 27. 08:48
Borrell, mint karrier diplomata, a kozel-keleti helyzetben a ketallami megoldas kovetkezetes hive. Ez egyuttal az Europai Unio hivatalos allaspontja. Borrell jovore minden bizonnyal menni fog. Ez nem jelenti, hogy az Uniio allaspontja megvaltozik. Orban Viktornak. s Balazsnak is, nem artana vilagossa tennie, hogy mint remel az Izrael iranti szoros elkotelezettseg es huseg politikajatol. Az nem magyarazat, hogy "kis orszag vagyunk es a vilagpolitika nagy kerdeseit igyis-ugyis nelkulunk nelkulunk dontik el". Ennel tobb kell. Elvi allaspont. Milyen haszna van pl. a magyarok szamara a magyar es az izraeli kormanyfok szoros szemelyes kotelekenek, baratsaganak? Mi hasznunk szarmazik az arrogansabb fajta cionizmus mindenek folotti igenlesebol? Mennyiben elonyos Magyarorszag szamara a folfegyverzett izraeli telepesek teruletrablo terjeszkedesenek tamogatasa? Talan bizony ezt a peldat tudjuk ajanlani a roman szelsosegeseknek is az erdelyi magyarsag irant erzett hevuletuk kielegitesere?!
B_kanya
2023. október 27. 08:31
Tárkány Álmos 2023. október 27. 05:54 "Amúgy ha az EU tényleg olyan gáz, tényleg senki sem kényszeríti Magyarországot, hogy tag maradjon és pénzért kuncsorogjon." Amúgy persze itt kuncsorogtak a fizetős gazdáid, hogy a Zorbán járuljon már hozzá a közös COVID-kölcsönhöz, amiben pld Görögországra is kezességet vállaltunk. Na, a kölcsönt felvették, a nekünk kialkudott részt nem folyósítják. Ügyes, ugye? És kiderült, hogy ha adunk fegyvert, hogy a 65 éves tatákat legyen mivel a fuckrán frontra küldeni, akkor mégsincs probléma a jogállamisággal....
B_kanya
2023. október 27. 08:28
"files32 2023. október 27. 07:49 Na birkák, mikor IS lesz a huxit?" Na, füles, miért lenne Huxit? 2010 óta várjátok, hogy "kivezeti a Zorbán Magyarországot ejrópábó' " ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!