Mindent vagy semmit? Újabb ukrán ellentámadás indulhat októberben!

2023. október 03. 07:27

Szinte megjósolhatatlan fejlemények körvonalazódnak, az ukránok a talaj felázása előtt villantanának egy nagyot.

2023. október 03. 07:27
null

Az ukrán hadsereg októberben újabb ellentámadást indíthat, ugyanis csapatösszevonásokat hajt végre Orihove és Vuhledar közelében – jelentette ki Gyenyisz Pusilin a „Donyecki Népköztársaság” vezetője hétfőn a Rosszija 24 hírcsatornának nyilatkozva. 

„Úgy tűnik, az ellenség arra készül, hogy még a talaj felázása előtt aktívabb akciókat hajtson végre. 

Látjuk, hogy vannak ilyen elképzelések, ezért nem zárjuk ki egy újabb offenzíva lehetőségét” – mondta Pusilin.

Közölte, hogy az ukrán fél fokozta aktivitását, és növelte bevetésre kész rohamcsapatainak számát Zaporizzsja megyében Novoprokopivka, Robotine és Verbove felé is. A donyecki régióban Pusilin szerint az ukrán erők eredménytelen kísérletet tettek Torszke bevételére. Úgy vélekedett, hogy a harcok miatt az Artyomovszktól (Bahmuttól) északra fekvő Orihovo-Vaszilivka lesz a következő település, amely teljesen elpusztul. Elfogott rádiókommunikációra hivatkozva azt mondta: az ukrán hadsereg parancsot kapott arra, hogy rendezkedjen be körkörös védelemre Kupjanszk és Borova körzetében.

Vlagyimir Szaldo, a részben szintén elcsatolt Herszon megye oroszok által kinevezett elöljárója Telegram-csatornáján hétfőn azt állította, hogy 

az ukrán hadsereg szándékosan lövi a Kijev ellenőrzése alatt álló Herszon város lakónegyedeit, hogy aztán az ukrán propaganda az orosz hadseregre hárítsa a felelősséget. 

Közölte, hogy az egyik ilyen szándékos rombolásról, az Aranykulcsocska szabadtéri kávézó lerombolásáról videofelvétel is készült.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Libkos
 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. november 07. 06:57
Már november van elvtársak, mi a faszt keres itt ez a hír? Ráadásul november hetedike, a híres 1917-es "forradalom" emléknapja.
Tiberius1
2023. október 03. 17:19
Már megint?Az oroszok nem győzik lelőni,felrobbantani,lebombázni őket. Szerintem az a cél,hogy így fárasszák ki az ellenséget.Megunják kinyírni az ukránokat és hazamennek.
alenka
2023. október 03. 12:12
Az ukrán retteg a Rasputica- tól,ezért sietne támadni,de érthetetlen,most is ellentámadnak,vagy nem, sorszám is kell az ellentámadásoknak csúfolt evickeléshez,szenvedéshez????
muanyag-tojas-23
2023. október 03. 09:20
Minden hoholnak , és a szopóiknak is kötelessége meghalni az USA-ért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!