Meloni haditengerészeti missziót támogat, hogy visszaszorítsa a migrációt

2023. október 26. 07:06

Folyamatosan nő a migrációs nyomás Olaszország déli partjainál.

2023. október 26. 07:06

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerdán bejelentette a parlamentben, hogy támogatni fogja az Európai Unió tervét egy hatékony haditengerészeti misszió létrehozásától, melynek célja a tengeri határok őrzése és az illegális migráció megfékezése lesz észak-afrikai hatóságokkal való szoros együttműködés keretében – írta meg a Politico.

A miniszterelnök a szenátusban tartott beszédében hangsúlyozta az együttműködés fontosságát az észak-afrikai partok közelében, ahol az illegális bevándorlás jelentős problémává vált. 

Olaszország támogatni fogja az európai haditengerészeti misszió létrehozását az észak-afrikai hatóságokkal egyetértésben és együttműködésben. Ez a lépés kulcsfontosságú a régió stabilitásának és a tengeri határok biztonságának megőrzése szempontjából

 – mondta Meloni.

A miniszterelnök továbbá kifejezte azt a kérést is, hogy az Európai Unió növelje a 2021-2027-es többéves költségvetésében rendelkezésre álló forrásokat a tömeges illegális bevándorlás kezelése érdekében. Az olasz kormány a déli partjaira érkező migránsok számának emelkedésével küzd, ezért szerinte szükség van a megfelelő pénzügyi támogatásra a fenyegetés hatékony kezelése érdekében.

Az Európai Unió vezetőinek találkozóját megelőző beszédében Meloni hangsúlyozta az együttműködés és a határozott fellépés szükségességét az illegális migráció elleni harcban.

***

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. október 28. 03:33
Meloni indítsa meg azt a haditengerészeti missziót. Más országok szívesebben csatlakoznak egy működő határvédelemhez.
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2023. október 26. 16:58
Unalmas ez a sok beszéd, ígérgetés, konferencia... balbalabla
papalimapapa
2023. október 26. 11:24
Késő! Európa elesett. Merkel és Junkcker viszont még mindig szabadlábon. Hogy is van ez kérem szépen?
békalepcse2.0
2023. október 26. 10:03
Ez hülyeség. Nem meri a kalergi tervet nem végrehajtani. Legfeljebb kicsit fékezni meri, de leállíttatni azt biztosan nem. Azt hogy a tengerbe lőjenek pár ladikot és azzal meg is van állítva az átcsónakázás, azt meg végkép. A mi kormányunk sem merheti kiadni a tűzparamcsot, pedig fegyverrel támadják a magyar határt. Európa elárulói a kalergi tervet tűzzel vassal végre akarják hajtani rajtunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!