Közeleg az ukrajnai tél: vészjósló figyelmeztetést adtak ki

2023. október 06. 15:31

Közelít a háború második tele.

2023. október 06. 15:31
ZELENSZKIJ, Volodimir; TRUDEAU, Justin

Ukrajnának már a második télen kell szembenéznie a hosszas áramkimaradásokkal, miközben az orosz rakéta- és dróntámadások miatt az energiarendszer egyes részei sérülékenyebbek, mint egy évvel ezelőtt – írta meg a Reuters.

Mint fogalmaztak, mérnökök ezrei dolgoznak a meghibásodott berendezések javításán, a hőmérséklet pedig csökken.

Viszont a beszámoló szerint se pénz, se idő nincs a téli előkészületekre, ukránok milliói pedig áram, fűtés és víz nélkül fognak telelni.

„Sok erőfeszítés ment arra, hogy helyrehozzuk, ami elpusztult. És sikerült-e további ellenálló képességet kiépítenünk? Jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly télen? Nem hiszem” – mondta Marcus Lippold, az Európai Unió bővítési részlegének energiaügyi csoportvezetője.

Nyitókép: MTI/AP/The Canadian Press/Sean Kilpatrick

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diagnostika
2023. október 09. 23:18
Ha így aggódik, mi lesz velük télen, tegye le a fegyvert, adják meg magukat és vége lesz a háborúnak. Szerintem Putyinnak esze ágában sincs további országokat megtámadni, mert csak zselé provokálta őt Vesztére, mert nem jött be neki( zselé) a számításai. Most úgy viselkedik, mint a fuldokló, aki még a szalmaszálban is megkapaszkodik, hogy meg meneküljön. De nem fog, mert már most halott.
Házam Hazája
2023. október 06. 23:21
Október van. Mit vártak?! A Tavaszt? Holle apó majd lerántja Z-t. Persze ha felismeri.
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2023. október 06. 20:22
A múlt télen megsemmisített 27 főtranszformátorból az ukránok eddig 19-t tudtak helyrehozni. És még ehhez fognak jönni az új orosz rakéta- és dróntámadások.
nempolitizalok-0
2023. október 06. 17:28
Kovács Ubul 2023. október 06. 17:01 Vótmá. Megint lesznek gagyi muszka reklámok a megfagyó németekről? Nem lesz, mert a spanyolok 35%-al növelték az orosz LNG gáz importját. Ez tipikusan az a helyzet, amikor a magadfajtát szájbaszarják:DDD Amúgy Putyin szerint januárra vége lesz a háborúnak. Sejted milyen eredménnyel, remélem:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!