Kiemelték a Balatonból a második világháborús Messerschmittet (videó)

2023. október 26. 13:40

Ez az egyetlen hazai összeszerelésű, magyar gyártmányú motorral rendelkező Messerschmitt vadászgép világszerte.

2023. október 26. 13:40
null

Második világháborús magyar vadászgép roncsait emelték ki a Balatonból csütörtökön.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a roncs kiemelését követően Balatonakarattyán elmondta, hogy a Messerschmitt Me 109 típusú vadászrepülőgépet Beregszászi Sándor szakaszvezető vezette. A pilóta a haza védelmében halt meg, ez a cselekedet pedig minden időben méltó az emlékezésre. A gép hadtörténeti jelentősége abban áll, hogy jelenlegi tudásunk szerint ez az egyetlen hazai összeszerelésű, magyar gyártmányú motorral rendelkező Messerschmitt vadászgép világszerte – közölte.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eseményről készült videó itt érhető el.

Nyitókép: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. október 26. 16:59
Van ott LIBERATOR is bőven .
Akitlosz
2023. október 26. 14:34
A hazáért már jó sokan meghaltak. Őket köpte le a narancssárga kormányzat Petőfi Sándor leváltásával Mária Teréziára. Mária Terézia a független, szabad magyar haza ellensége volt.
Akitlosz
2023. október 26. 14:33
"A gép hadtörténeti jelentősége abban áll, hogy jelenlegi tudásunk szerint ez az egyetlen hazai összeszerelésű, magyar gyártmányú motorral rendelkező Messerschmitt vadászgép világszerte – közölte." Mivel az összes többi senkinek sem kellett. Jóval több Me-210-est gyártott Magyarország, mint Németország. Me-109-esből is sok százat. Miközben 30 gépből állt a Puma vadászosztály 1944-ben.
Cassi
2023. október 26. 14:16
A németek kérni fogják, hogy küldjük el Ukrajnába, mert még kicsit várni kell az F-16-osokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!