Izrael újraindította a vízellátást a Gázai övezetben

2023. október 15. 16:47

Továbbra sem engedélyezik azonban az üzemanyagszállítmányok bejutását a körbezárt enklávéba.

2023. október 15. 16:47
null

Izrael újraindította a vízellátást a Gázai övezetben – írja egy magas rangú izraeli tisztségviselőre hivatkozva a Times of Israel. A lap emlékeztet: a víz egy hete szombaton lett elzárva, miután a Hamász iszlamista palesztin szervezet összehangolt támadást intézett a zsidó állam ellen.

Egy amerikai törvényhozó tegnap a The Times of Israelnek azt mondta, egy magas rangú izraeli tisztviselő jelezte nekik, hogy Jeruzsálem engedélyezni fogja az élelmiszer, a víz és a gyógyszerek bejutását a Gázai övezetbe, de az üzemanyagszállítmányok továbbra is tiltás alatt lesznek, mert az izraeliek szerint azok más megítélés alá esnek a fegyveres konfliktusra vonatkozó szabályok miatt.

Ezzel egyidejűleg olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint Izrael az övezet szárazföldi megszállására is készül.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Leo Correa

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. október 15. 18:29
Nem éri meg terroristának lenni, úgyhogy valami más után nézek...
rasdi1
2023. október 15. 18:18
"Ezzel egyidejűleg olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint Izrael az övezet szárazföldi megszállására is készül." Az egésznek ez volt a célja. Ezt meg kellett alapozni.
Master
2023. október 15. 18:11
Nem jóságból engedik, hanem azért mert amit csináltak többszörös háborús bűn!
Farkasvölgyi
2023. október 15. 17:39
az ,,véletlenül" kimaradt, hogy csak Gáza déli részén ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!