Így énekli a román kórus a magyar Himnuszt (VIDEÓ)

2023. október 26. 20:20

A felvétel a kórus kulturális diplomáciai programjának a része.

2023. október 26. 20:20

A Pontmaros.ro számolt be arról, hogy a magyar nemzeti ünnepe alkalmából a „Madrigal – Marin Constantin” Nemzeti Kamarakórus előadta a magyar himnuszt. A felvétel a kórus kulturális diplomáciai programjának, az „Európai nemzeti himnuszoknak” a része.

A produkcióról felvétel is készült, amelyet alább tekinthetnek meg:

***

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oszodibeszed
2023. október 27. 18:05
Nagyon szép hangzású és lélekemelő előadás. És az a sikkes megjelenés ;) Szimpatikus
Ergit
2023. október 27. 14:15
Egyre lassabban és lassabban éneklik, játszák, már már gyászzene lesz belőle, pedig ez egy reményteljes imádság! Felemelkedő szívvel, tele reménnyel kell megszólaltatni!!!! <3
Ergit
2023. október 27. 14:12
Pont a vége maradt le!!!
Welszibard
2023. október 27. 10:05
A legnagyobb elismeréssel nyilatkozom én is a román vegyeskórus művészi színvonaláról. Mondhatnám azt is, hogy a szólamait erőteljessége és tisztasága talán szebb produkciót eredményezett, mint a hivatalos magyar himnusz. Az érték és a művészi színvonal tisztelete nemzetek felett áll. éppen ezért tisztelettel kérem a román magasművészet előadóit, hogy minden esetben álljanak ki ők is az őshonos, 1000 éves erdélyi és csángó magyar kultúra védelmében a román nacionalistákkal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!