Elhunyt a világ legidősebb kutyája

2023. október 23. 16:41

Bobi 31 évet élt.

2023. október 23. 16:41

A Guinness-rekorder Bobi, a fajtatiszta Rafeiro do Alentejo szombaton hunyt el portugáliai otthonában. 

A négylábú 31 évet és 165 napot élt.

A szomorú hírt a közösségi médiában az az állatorvos osztotta meg, aki többször is találkozott Bobival.

„Annak ellenére, hogy minden kutyát túlélt a történelemben, 11 478 földi napja sosem lesz elég azoknak, akik szerették őt” – fogalmazott Karen Becker.

A BBC ismertette, hogy Bobi februárban egyszerre lett a világ legidősebb élő kutyája és a valaha élt legidősebb kutya. Az eddigi legidősebb kutya az ausztrál Bluey volt, aki 1939-ben, 29 évesen és öt hónaposan halt meg.

Bobi magas életkorát a portugál kormány kisállat-adatbázisa hitelesítette, amelyet az Állatorvosok Országos Szövetsége kezel. Bobi utódjának kilétét a világ legidősebb élő kutyája címre egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A rekorder házi kedvenc egész életét a Conqueiros nevű faluban élte le. Gazdája, Leonel Costa – aki Bobi születésekor nyolc éves volt – azt mondta, a szülei el akarták altatni a kutyát, mert túl sok állatot tartottak már, és nem akartak többet. A kutya három testvérével ez is történt, de 

Bobit a Costa-testvérek kimentették, és sokáig eltitkolták a szülők elől, hogy életben van.

 Amikor ez kiderült, már a szülők sem akarták elaltatni, valódi családtag lett.

Costa elmondása szerint Bobinak egy 2018-as esettől eltekintve, amikor légzési nehézségek miatt állatorvoshoz kellett vinni, „kutyabaja” sem volt. A gazdája szerint kutyája hosszú életének titka a nyugalmas, békés környezet volt. 

A lap hozzátette, hogy egyébként nem Bobi volt a család első matuzsálem-kutyája: az eb anyja 18 évet élt meg, Costáék egy másik kutyája pedig 22-őt.

***

Nyitókép: Dr. Karen Becker Facebook-oldala

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. október 24. 00:27
Nyugodjon békében a kis Drága Lélek :((( Többet ért, mint sok aljas, szemét ember....
bunko-jobbos
2023. október 23. 22:40
Szégyen, hogy ezt a hírt nem lehet mínuszolni. Nem azért, mert örülnék egy kutya halálának, hanem azért, mert ebből is kitűnik, hogy a mai gyenge társadalom egy szintre emelte a kutyuskákat az emberekkel. Az ilyen gyengéknek a muszlimok fogják elvágni a torkát hamarosan. Ha nem leszünk férfiak, a nők meg nők, akkor végünk.
need-info
2023. október 23. 22:11
A kimúlt szó is jó szerintem, az olyan átmenet az elhunyt és megdöglött, elpusztult között.
you-brought-2-too-many
2023. október 23. 19:57
Elhunyt? Igen. Egyrészt, akinek van kutyája, az tudja h egy normális helyen tartott kutya része a családnak, s éppen ezért csaladtagként van kezelve. (most kéretik nem a láncra kötött, udvaron tartott ebre gondolni, mert nem az a minta.) Másrészt az eredeti szöveg egy Facebook posztról lett fordítva, ahol a tulajdonos a fent leírt módon tekintve a kutyára maga is a pass igét használja, amely fordítása az elhunyt, s nem die szót, melynek fordítása a meghal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!