Die Welt: Orbán arra használta a granadai találkozót, hogy beleszálljon az EU-ba

2023. október 07. 12:05

A miniszterelnök újra elmondta: Magyarország nem kér a migránskvótából.

2023. október 07. 12:05

A német Die Welt cikkében azt írja, Orbán Viktor arra használta a granadai EU-s csúcstalálkozót, hogy több fronton is beleszálljon az unióba. Nemcsak a migrációs politikát kritizálta, de azt is közölte: elutasítja az Ukrajnának szánt további milliárdokat.

Olaf Scholz szerint Magyarország és Lengyelország ellentmondásos álláspontot képvisel a migráció kapcsán.

A német kancellár úgy véli, miközben Brüsszelben a kemény fellépés mellett kardoskodnak, több állam is átengedi a területére lépő menekülteket. Igaz, a politikus nem nevezte meg, melyik országokra gondol.

 Nyitókép: Facebook

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 09. 14:12
Ezek képesek egy mondatban beszólni a kerítés léte és a nem tökéletes határvédelem miatt. Lóvét persze nem adnak semmire, csak az elvárásaikat közlik. Befizetéskor tagok vagyunk, de lóvéosztáskor tagjelöltként csuklóztatnak. De Dr Miniszerelnököt nem féltem. Képes bármikor az arcukba mondani, hogy OK, ha nem tetszik, akkor kinyitjuk a kaput és visszük mindet Hegyeshalomba. Onnantól az osztrákoknál és az Uniónál pattog majd a labda, hogy akkor mennyire is szolidárisak. Ismerve őket meg is rohadhatunk az összes migrivel együtt.
Palatin
2023. október 08. 12:23
A mai nyugateurópai politikai vezetés pünkösdi királyocskák gyülekezete. Általában lehetetlen koalíciók állnak az országok élén (pl. Németország, Spanyolország, Svédország stb.), akiknek a miniszterelnöke leginkább csak azzal foglalkozik, hogy hogyan tudja megmenteni a börét, mit tegyen, mit mondjon, hogy se egyik, se másik koalíciós parnere ne pattanjon le. Sokszor még kutyát-macskát is be kell venni a koalícióba, hogy a többség összejöjjön. Nos egy ilyen konstellációban nyilván királynak, császárnak, diktátornak tünik valaki, aki egy-két évnél tovább van hatalmon. EZ A DIKTÁTOROZÁS A NYUGATI BELPOLITIKAI HACACÁRÉK OKOZTA ZÜRZAVAROK MIATTI IRIGYSÈG SZÜLÖTTE. Egyszerüen megeszi öket a fene, hogy Orbán szuverén módon egy okos politikai koncepció alapján vezeti az országot, már 13 éve. Egyébként a gyurcsányista csöcslék is emiatt nem fér a börébe. De ez igy van jól. A "demokrácia" ezeknek azt jelenti, hogy vezetök és pártok jönnek-mennek, de mégis ök maradnak hatalmon.
Palatin
2023. október 08. 12:20
NEM LEHET OLYAN EURÒPAI ÈRDEK, AMI EGY EURÒPAI ORSZÀGOT TÖNKRETEHET. Die Ungarn wollen nicht, dass Europa durch korrupte, agressive Institutonen geführt wird, die die ehemaligen Ostblock-Länder kolonialisieren. Die Unió glaubt, dass "Wenn die Sovjets diese Länder kolonialisieren konnten, dann können wir das auch." Die EU spekuliert darauf, dass wenn sie Ungarn wirtschaftlich kaputt machen, dann die Bevölkerung wird Orbán nicht mehr wählen. Die ungarische Opposition will auch genau das, so sie stellten sie auf die Seite der Union, den ungarischen Interessen brutal dagegenstemmend. Die EU will genau das tun mit Ungarn, damit sie Orbán los wird. Es werden Geldauszahlungen einfach gestrichen, für die Ungarn als Mitschuldner, die Tilgungen zahlen muss. Die EU erfindet perfide Lügen, um ihre Unverschämtheit zu legalisieren. Diejenigen verurteilen die ungarische Regierung für Korruption, die für die gleiche verhaftet wurden. Die Führung der EU tritt die eigene Grundverträge mit Füssen
Lajoss
2023. október 08. 10:13
Már a hátsó ajtón közlekedik,tudja,hogy hol a helye…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!