DeSantis kitiltott egy palesztinbarát csoportot Florida egyetemeiről

2023. október 25. 17:55

A szervezet „a palesztin ellenállás történelmi győzelmének” nevezte a Hamász támadását.

2023. október 25. 17:55

Florida egyetemi rendszere Ron DeSantis kormányzóval együttműködve kedden elrendelte, hogy az egyetemek zárjanak be egy palesztinbarát diákszervezetet. Ezzel az első amerikai állam, amely betiltotta a csoportot, amelynek országos vezetése támogatta a Hamász Izrael elleni támadását – írta meg a Reuters.

Florida állami egyetemi rendszere közölte, hogy a Diákok a Palesztinai Igazságosságért (SJP) nevű szervezetet fel kellett számolni a republikánusok vezette államban 

a „republikánusok által vezetett”, a „terrorista csoportoknak káros támogatást nyújtó” egyetemi demonstrációkkal szembeni „kemény fellépés” részeként.

Egyes amerikai egyetemek vezetői bírálták a Nemzeti SJP-t, miután az „a palesztin ellenállás történelmi győzelmének” nevezte a Hamász támadását, és „az ellenállás napjára” hívott fel október 12-én, amikor is a szervezet több mint 200 amerikai és kanadai egyetemen működő tagozatai tüntetéseket szerveztek.

Nyitókép: MTI/AP/Rebecca Blackwell

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2023. október 26. 10:20
Amúgy érthetetlen, hogy a DeSantis miért nem tud gyorsabban erősödni, hiszen a Trump volt elnök és semmire sem ment lényegében, azt írják, hogy a Trumpnak és az Orbánnak azonos az elképzelése viszont az Orbán okosabb, talán a DeSantisznál is ez a helyzet a Trumppal kapcsolatban. Az életkora is ideális.
Vikijo
2023. október 26. 10:03
A woke-féle lóf-ságnak azért világszerte vannak ellenzői habár nagy offenzívában vannak, háborúk és visszaesés kíséri az útjukat, a végkifejlet bizonytalan. Közben elfelejtjük kezelni a klímaváltozást ahol azonnali geomérnökségre lenne szükség.
Uztu
2023. október 26. 07:54
Ez akkor lenne fair, ha minden csoportot kitiltana ami külföldi érdekekért dolgozik
Martell 2
2023. október 26. 02:52
Érdekes, a BLM csoportok betiltása senkinek nem jutott eszébe, pedig fehérellenes csoportok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!