CEU-munkatárs: Az EU-nak nem szabad félmunkát végeznie, kevés a források visszatartása

2023. október 16. 17:46

A Le Monde-ban megjelenő nyílt levelében Edit Zgut-Przybylska azt követeli az Európai Bizottságtól, hogy szigorúbban lépjen fel Magyarország és Lengyelország ellen, mert a visszatartott eurómilliárdok nem elegendők.

2023. október 16. 17:46
Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Orbán Viktor

Francia lapba írt nyílt levélben szólította fel az Európai Bizottságot Edit Zgut-Przybylska politológus és kutató, hogy azonnal függesszen fel minden Magyarországnak és Lengyelországnak járó támogatást, és ne engedje, hogy félmunkát végezzen az Európai Unió.

A Budapesten született szakértő az ELTE-n, majd a Bálint György Újságíró Akadémián végzett, jelenleg pedig Varsóban él, a CEU, illetve a Lengyel Tudományos Akadémia munkatársa, emellett pedig az Amnesty International magyarországi szervezetének alelnöke.

A Le Monde-ban megjelenő írásában azt taglalja, hogy

hiába tart vissza az EB mintegy 30 milliárd eurót Magyarországtól, ez nem állítja meg a kormányt, ezért nagyobb erőfeszítésekre van szükség a Bizottságtól.

Edit Zgut-Przybylska hosszasan kritizálja a magyar mellett a lengyel kormány politikáját is, és a szokásos brüsszeli kritikákat is felsorolta.

Korábban egyébként ő volt az, aki azt állította, Orbán Viktor ablakokat biztosít Pekingnek, hogy fegyverként használhassa politikai és gazdasági befolyását Európában.

Ezt is ajánljuk a témában

Debrecen fejlődése még Londonból is látszik

Meglepettségüknek adtak hangot a Financial Times hasábjain – lett figyelmes erre Hortay Olivér, a Századvég üzletágvezetője. A figyelemfelkeltő felütés pedig annak volt köszönhető, hogy elemzésük rávilágít: Magyarország hamarosan Európa akkumulátorgyártó iparának új központjává válik. A kritikusok azonban attól tartanak, hogy emiatt ez a piac is túlságosan függ majd Kínától.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2023. október 17. 08:38
Nem találom a nő nevét, a körözött terroristák listáján.
csapláros
2023. október 16. 23:32
rrrrrrrrrr-0Szerintem 2023. október 16. 20:37 ..."a dagadékra is rászólhatnátok, hogy ne lopjon"... Európa TELIS-TELI van lopósokkal, kezdve Brüsszellel. Akkor miért, hogy a ledagadékozott lenne a kivétel? Mert kettős mércéjű féreg LIBERÁLNÁCIK vagytok! Nem szégyellitek a pofátokat, hogy Európa, SŐT a szomszédos országok is RÉGEN LELÉPTÉK MO-ot a ledagadékozott formátumú fazonok több tízével, mi meg Mészárossal, Tiborcczal ott kullogunk az utolsó helyen? Magyarország mikor éri utol a MÁGNÁSOK SZÁMÁT tekintve nemhogy Európát, de a románokat, szlovéneket, szlovákokat ahol 12 egy tucat a Mészárosokból, Tiborczokból??? ??? Soha, mert ti BAROM MÓDON mindig belepancsoltok a levesbe, hogy ha TI balfaszok vagytok az ország és magatok vagyongyarapításához, akkor dögöljön a magyar közép és mágnásosztály és INKÁBB az IDEGEN spekulánsoknak játszátok át az ország vagyonát! SZÁNALMAS!!!
figyelő4322
2023. október 16. 23:26
madas 2023. október 16. 21:55 "Ez a románoknál is nagyobb magyargyűlölő,..." Van benne igazság. Pedig Magyarországon született a luvnya! Persze ez nem jelent túl sokat, hiszen az összes magyar(országi) országrontó prüsszelita neomarxista, akik a Moslékban röfögnek - mind Magyarországon született és él!
madas
2023. október 16. 21:55
Ez a románoknál is nagyobb magyargyűlölő, ez pedig kőkemény rasszizmus!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!