„Az izraeli katonák mind nácik, gyilkos szörnyek” – futótűzként terjed az antiszemitizmus a kínai közösségi médiában

2023. október 31. 08:07

Az Izrael-Hamas konfliktus egy új antiszemita hullámot indított el, amely összhangban lehet Peking politikai érdekeivel.

2023. október 31. 08:07
null

Nemrég megjelent egy felkavaró videó a kínai közösségi média platformokon, amin egy kínai-izraeli nő, Noa Argamani látható, amint elviszik őt a Hamas fegyveresei. A kínai közvéleményt megdöbbentették a videó alatt megjelenő nagy számú antiszemita hozzászólások – írta meg a The Diplomat.

Az egyik legtöbbet kedvelt, videó alatti kommentár az volt, miszerint

az izraeli katonák mind nácik, szörnyetegek!”

A lap szerint az ehhez hasonló kommentek valószínűleg nem tükrözik a átlagos kínai ügyhöz való hozzáállását, de ettől függetlenül mégis jól szemléltetik a kínai internet légkörét. Az antiszemitizmus mindig is jelen volt a kínai közösségi média egyes részeiben, de az Izrael és Gáza közötti tartós konfliktus egy új hullámot hozott magával.

Az új antiszemita hullám összhangban lehet Peking politikai érdekeivel

A kínai információs tér egyedülálló abban, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) szigorúan ellenőrzi a platformokon keringő üzeneteket mind automatizált, mind pedig manuális eszközökkel, ami azt jelenti, hogy 

a cenzúrázatlan gyűlöletbeszéd tükrözheti a rezsim döntéseit.

A The Diplomat szerint Pekingnek nem okoz kellemetlen meglepetést az antiszemita propaganda terjedése, tekintettel arra, hogy Izrael szoros partner az Egyesült Államokkal, ezért a rezsim következetesen kihasználja a nemzetközi konfliktusból adódó politikai lehetőségeket.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 31. 13:56
kokrowatz-0 Miután az erősebb kuty baszik....... L. még angol KZ-k a búrok ellen..
survivor
2023. október 31. 13:55
"Az ideológiailag kézivezérelt narancsbirkák nem fogják megérteni, mi a baj a palesztinok ellen elkövetett népirtással.." Pont ugyanaz , ami az oroszok ellen 2014 óta elkövetett népirtással Ukrajnában... Amúgy meg , mi is a közöd ahhoz, ha két szemita üti egymást ? Rokonaid ?
survivor
2023. október 31. 13:52
NEM HISZEM, HOGY A HÉTKÖZNAPI KÍNAIAK SOKAT FOGLALKOZNAK A ZSIDÓKKAL: Nincs nekik túl sok.
survivor
2023. október 31. 13:52
Kovács Ubul Szia nigger !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!