Annalena Baerbock bejelentette: Németország 50 millió euró azonnali segélyt nyújt a Gázai övezet lakóinak

2023. október 19. 22:27

Hozzátette, szanitéc csapatokat is küldenek a konfliktus sújtotta régióba.

2023. október 19. 22:27
Live talk on energy and climate policy

Berlin 50 millió euró (19 milliárd forint) azonnali humanitárius segélyt nyújt a Gázai övezet lakóinak – közölte csütörtökön Annalena Baerbock német külügyminiszter Ammánban.

A német politikus jordániai hivatali partnerével, Ajmán Szafadival tartott közös sajtótájékoztatón elmondta, olyan nemzetközi szervezeteken keresztül kívánnak segítséget nyújtani a rászorulóknak, mint a Világélelmezési Program (WFP) és az ENSZ palesztinokat segélyező ügynöksége (UNRWA).

Hangsúlyozta, Németország elsősorban az egészségügyi ellátás javításához szeretne hozzájárulni. 

„Felkészülünk arra, hogy szanitéc csapatokat küldhessünk a Gázai övezetbe és megteremtsük a lehetőséget, hogy a súlyos sérüléseket szenvedett gyerekeket is kezelni tudjuk” 

– ismertette a tervez a külügyminiszter.

Baerbock és Szafadi egyetértett abban, hogy a konfliktusnak egy kétállami megállapodással kell lezárulnia. Hozzátették, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy elkerülhessék a konfliktus kiszélesedését a közel-keleti régióra.

(MTI)

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. november 06. 10:02
Lesz pénz fegyverre.
KBA98
2023. október 20. 16:41
A németek még meddig és hová süllyedhetnek?
survivor
2023. október 20. 16:27
Vihet 2 M paleszt is..
pipa89
2023. október 20. 09:59
Na, akkor nézzük ezt a hírt perspektívában! A németeket Washington közvetlenül, kézi irányítással vezérli. Most sem lehet ez másként. Magyarázat: a fed-es hadiipari komplexum gerjeszti a közel-keleti konfliktust Brüsszelt és Németországot a kezében tartva, próbálja elérni, hogy a muszlim világ és Izrael úgy konfrontálódjon, hogy Iránt is be tudja vonni a konfliktusba. Pénzelteti a muszlimokat, miközben kommunikációjában támogatja Izraelt. Az embereket megosztották, a zűrzavart előállították, mindenki mindenkinek a farkasa. A zavarosban most jöhet a nagy halra vadászás, Kína egyik fő beszállítójának a levadászása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!