A románok elvennék Magyarországtól az EU-elnökséget, újabb okot találtak rá

2023. október 19. 13:28

Alin Mituta román liberális EP-képviselő szerint nem méltó Magyarország az Európai Unió soros elnökségére júliustól, mert Orbán Viktor tárgyalt Vlagyimir Putyinnal.

2023. október 19. 13:28
EUROPEAN PARLIAMENT - PLENARY SESSION

„Azt követően, hogy Orbán Viktor egy asztalhoz ült Vlagyimir Putyinnal, nincs ok arra, hogy júliustól Magyarország vegye át az Európai Unió soros elnökségét” – jelentette ki Alin Mituta román liberális EP-képviselő, aki úgy véli, nem irányíthatja az EU-t az orosz elnök nagykövete.

Az olasz La Stampa cikke egyébként

amiatt is támadja a magyar kormányfőt, hogy a közel-keleti válsággal kapcsolatos virtuális EU-csúcs helyett Pekingben tárgyalt a kínai és az orosz elnökkel.

Az összefoglaló megemlíti, hogy az EU-csúcson Karl Nehammer képviselte a magyar álláspontot, ám azt nem, hogy az osztrák kancellár logikus választás volt, hiszen a véleménye ugyanaz Izrael helyzetéről, mint a magyar kormánynak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Martin Bertrand

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2023. október 21. 15:45
Rggel a szőröstalpú csobán kikecmereg a kalyibájából, elégedetten nyújtózkodik egyet , ráüt a mellette álló kecskéke fenekére és felsóhajt: - Ejj, ha még főzni is tudnál...
Zuárd73
2023. október 20. 13:13
A kecskék szüzessége után egyből az eu soros elnökségét vennék el. Nem túl nagy ugrás ez nektek, szőröstalpú szomszédaink?
urban63
2023. október 19. 19:28
Ez is úgat, nem ismeri a szabályokat, de a jó pénzt mindkét oldalról felveszi!
urban63
2023. október 19. 19:27
SorosOláh köcsög bérenc teszi a dolgát... KA,,,kat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!