Zelenszkij kitálalt a 78. ENSZ-közgyűlésen

2023. szeptember 19. 21:45

„Ez egyértelműen népirtás” – fogalmazott az ukrán elnök.

2023. szeptember 19. 21:45
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen – írta meg a Sky News.

Az ukrán elnök azzal kezdte beszédét, hogy

Oroszország „fegyverként használja” a globális élelmiszerhiányt és energiaválságot.

Szerinte Moszkva annak reményében teszi mindezt, hogy az elcsatolt Krím, Zaporizzsja, Luhanszk, Donyeck és Herszon területének egy részét vagy egészét nemzetközileg és jogilag is orosz földként ismerjék el.

Ezt követően azzal vádolta meg Oroszországot, hogy ukrán gyerekeket rabol el, és arra tanítja őket, hogy gyűlöljék Ukrajnát.

Ez egyértelműen népirtás”

– mondta.

„Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében, hogy az ENSZ más globális kihívásokra összpontosíthasson” – fogalmazott az ukrán elnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FATIH AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
demeystvan
2023. szeptember 20. 22:29
Háát igen, amit a zselé csapat csinál az egyértelmű nép irtás. Igazi ,,holodomor" 2.0
machet
2023. szeptember 20. 15:49
Az anyád p...t g...i.
jan36
2023. szeptember 20. 14:02
Nos, ennek a "népírtás"-dolognak fussunk neki egy kicsit korábbról. A Krím, valamint Donyeck és Luhanszk területét és lakosságát, nehézfegyverekkel is, pusztították a zenész emberei. Természetesen, azzal a felkiáltással, hogy azok, bármennyire is csesztetett oroszok lakják többségben, ősi ukrán területek. Ergo: a saját országán belül irtotta a lakosságot. De, ez "más". Neki ehhez joga van. Ha az orosz a harctéri zónából evakuál gyerekeket, az népírtás. Talán túszként kellene használnia őket, ami az ukránoktól nem idegen. Egyébként, honnan a retekből van ilyen pontos információja, hogy mire tanítják ezeket a gyerekeket? Netán, magukból indul ki? (Ez eléggé valószínű, ha a kárpátaljai történéseket nézzük...) Talán gyerekkatonákként küldte vissza Iván őket? Szóval, tárgyilagosabb és szavahihetőbb bizonyítékok kellenek. Addig az én szememben ez a zenebohóc a népírtó.
cikoria-2
2023. szeptember 20. 12:37
nm kell senkit tanítani,hogy gyűlölje ukrajnát ,elég rátok nézni te aljadék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!