Von der Leyen nem viccel: 10 pontos akciótervet hirdetett a migránsok megfékezésére

2023. szeptember 17. 20:59

„Nekünk kell eldöntenünk, nem pedig az emberkereskedőknek, hogy ki jöhet Európába!” – nyilatkozott legújabb felismeréséről az Európai Bizottság elnöke.

2023. szeptember 17. 20:59

Az illegális bevándorlás kihívás Európa számára, ezért európai választ kell rá adni – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Lampedusa szigetén vasárnap, ahol Giorgia Meloni olasz kormányfővel felkereste a helyi migránstábort. Ursula von der Leyen hozzátette: 

nekünk kell eldöntenünk, nem pedig az emberkereskedőknek, hogy ki jöhet Európába!”.   

Együttműködést ígért az európai és olasz hatóságok között a migráció okozta vészhelyzetben, és közösségimédia-oldalán tízpontos akciótervet hirdetett meg. A második pontban azt javasolja, hogy a Lampedusára eljutott embereket szállítsák el más uniós tagállamokba az önkéntes szolidaritási mechanizmus keretében.   

Az Európai Bizottság elnöke az olasz kormányfő meghívására személyesen mérte fel a helyzetet az európai migráció egyik déli kapujának tartott, hatezer lakosú szigeten, ahol az utóbbi hetekben naponta több ezren kötöttek ki. Giorgia Meloni pénteken egy videoüzenetben kérte erre. Von der Leyen és Meloni együtt járta be az olasz vöröskereszt kezelésében lévő migránsközpontot, ahol négyszáz férőhelyen továbbra is kétezren vannak. 

(MTI)

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 22. 18:42
Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió vezetésének legalább 50-60%-a ócska, harácsoló áruló Von der Leyen, akit magát is a gyanú árnyéka leng körül minden oldalról, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az unióra a legnagyobb veszélyt von der Leyen jelenti, akinek semmiféle áttekintése nincs a világpolitikai folyamatokról, tudatlanságában, túlpörget mindent, egy szabályos ámokfutásba kezdett. Az unió főnöke is csak úgy lett, hogy a két ellentábor nem tudott megegyezni, így megállapodtak egy senkiben
Palatin
2023. november 22. 18:27
Az akcióterv 1. pontja így szól: A migránsokat szigorúan csak úgy szabad beengedni és letelepíteni, mintha kimennének. Az európai lakosságot meg kell gyözni arról, hogy ez az ö érdekükben történik. Aki nem hagyja magát meggyözni, az idegengyülölet címén eljárás alá kell vonni.
doncamilla
2023. szeptember 19. 22:46
ez hol él???
kukasmacska
2023. szeptember 18. 23:09
Van a 10 pont között olyan, amelyik a betolakodók azonnali visszaküldéséről szól? Ha nincs, akkor szart sem ér az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!