Visszaengedné az UEFA az U17-es orosz focistákat az Eb-re, az angolok és a lengyelek egyből bojkottot hirdettek

2023. szeptember 27. 21:24

Természetesen az ukránok sem hajlandóak az orosz fiatalokkal játszani.

2023. szeptember 27. 21:24
null

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy döntött, hogy visszaengedi az égisze alatt zajló nemzetközi sportági eseményekre a 17 éven aluliak alkotta orosz futballválogatottakat. A határozat az UEFA végrehajtó bizottságának keddi, limasszoli ülésén született. Az ukránok erre reagálva bojkottot jelentettek be.

Azzal, hogy eltiltjuk a gyerekeket a versenyeinktől, nem csupán a fejlődéshez való alapvető jogukat nem ismerjük el, de közvetlenül is diszkrimináljuk őket” – idézte az orosz hírügynökség Aleksander Ceferint, az UEFA elnökét, aki szerint

a „kiskorúak generációját” nem szabad megfosztani a nemzetközi futballban való részvétel jogától az Ukrajnában zajló háború miatt.

A döntés azt jelenti, hogy az U17-es orosz fiú- és lányválogatottak már az idei szezonban visszatérhetnek az UEFA versenysorozataiba – írta hírmagyarázatában az insidethegames.biz szakportál. A végrehajtó bizottság olyan technikai megoldást kért, amely lehetővé teszi, hogy az érintett csapatok részvétele még akkor is biztosítva legyen adott eseményen, ha már megtörtént a sorsolás.

 Az UEFA ugyanakkor ismételten elítélte az ukrajnai orosz inváziót, és megerősítette, hogy az orosz felnőtt válogatottak és klubcsapatok felfüggesztése a háború végéig érvényben marad. Az ukrán szövetség (UAF) ugyanakkor jelezte: elítéli az UEFA határozatát és bojkottot jelentett be.

Nem fogunk részt venni semmiféle versenyben, amely orosz csapatok részvételével zajlik, és az UEFA többi tagországához fordulunk azzal a kéréssel: bojkottálják azokat a mérkőzéseket, amelyeken Oroszországból érkezett csapatok lépnének pályára” – áll a közleményben. Az angol szövetség (FA) már az UEFA bejelentése után közölte: utánpótláscsapatai nem játszanak orosz együttesek ellen. Később a lengyel szövetség (PZPN) elnöke jelezte, hogy ők is így járnak el.

Meglepődtem az UEFA végrehajtó bizottságának tegnapi bejelentésén.

Ha az orosz válogatottak indulhatnak, a mi csapataink nem fognak játszani ellenük. Ez az egyetlen jó megoldás” – írta az X nevű felületen (korábbi Twitter) Cezary Kulesza. Az ukrán sportminisztérium korábban megtiltotta a nemzeti sportszövetségeknek, hogy versenyzőt küldjenek bármilyen eseményre, amelyen indulnak orosz vagy fehérorosz sportolók.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secerror
2023. szeptember 27. 22:03
"Béke vagy, te sport" Ja, nem....
nempolitizalok-0
2023. szeptember 27. 21:50
Semmi gond, ha páran hiányoznak. Az angolok ráadásul még balhésak is. Inkább ők hiányozzanak mint a kulturáltabb oroszok.
hegyivadász
2023. szeptember 27. 21:47
Akkor rendezzék meg a lengyelek, angolok és ukránok nélkül a versenyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik