„Vau, vau!” – kutyaaktivisták demonstráltak Berlinben (Videó)

2023. szeptember 22. 12:14

Újabb „kisebbség" követel jogokat magának Nyugaton.

2023. szeptember 22. 12:14
Christopher Street Day (CSD) in Bremen

A héten mintegy 1000 ember gyűlt össze Berlinben, akik azt követelték: ember helyett kutyaként legyenek azonosítva – számolt írta meg a Brussels Signals. Szeptember 19-én a berlini Potsamer Platz vasútállomáson gyűltek össze a kutyajelmezbe öltözött emberek és szivárvány-zászlókat lengettek a kezükben.

Az aktivisták az ugatást és a vonyítást preferálták a beszéddel szemben. 

A résztvevők a magukat „kutyaként azonosító emberek” jogaiért szálltak síkra. A demonstráción olyan feliratokat lehet olvasni, mint: „A transz-ember-kutyák jogai emberi jogok”  valamint „Állítsuk meg a szőrös népirtást.” De feltűntek a szokásos Pride-zászlók is, valamint a magukat kutyának azonosító emberek saját zászlója is. 

Mutatjuk a megmozdulásról készült felvételt:

A cikk megjegyzi: két fajta kutya-ember típus van: az egyik valóban kutyaként azonosítja magát, a másik csak jelmezt szereti magára ölteni. 

Nem ez az első alkalom, hogy Európában ilyen eseményre került sor. Belgiumban a Darkland fesztiválon, amely arra ösztönzi a látogatókat, hogy fedezzék fel szexualitásukat, olyan kutyasétáltatást szerveztek, ahol kutyamaszkot viselő emberek népszerűsítették a közösségüket.

Nyitókép: FOCKE STRANGMANN / DPA /AFP

 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hahota
2023. szeptember 23. 19:56
Legközelebb olyanok jelentkeznek be, akik gecisfaszként azonosítanák magukat. Az ember állattá válik.
bunko-jobbos
2023. szeptember 23. 15:20
Pluszt adtam a hírre, mert azt hittem, hogy ez az LMBTQ-faszságot figurázza ki. De a végére már elbizonytalanodtam: baszki, ez lehet, hogy nem is vicc, hanem komoly?????????????
Martell 2
2023. szeptember 22. 22:34
Az itteni ukránseggnyalók is köztük voltak :)
Ehetős Odó
2023. szeptember 22. 21:26
Hentes lennék, dobnék közéjük egy nagy zsák csontot vacsorára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!