Ursula von der Leyen szerint az EU-nak szüksége van egy jövőképre

2023. szeptember 27. 14:17

Többek között új migrációs csomagról beszélt az Európai Bizottság elnöke.

2023. szeptember 27. 14:17
VON DER LEYEN, Ursula

Az EU-nak jövőképet kell meghatároznia a sikeres bővítéshez, ezért az Európai Bizottság elkezdett dolgozni egy sor, a bővítést megelőző politikai felülvizsgálaton – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán Brüsszelben.

Von der Leyen a szeptemberben megválasztott Evika Silina lett kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta:

Lettország a sikeres integráció ragyogó példája, majdnem húsz évvel a csatlakozás után is tovább mélyíti az integrációt.

Gyors előrehaladást ért el az Oroszországtól való leválás folyamatában, ami jó hatást gyakorol az EU energiabiztonságára, és megkönnyíti a megújuló energiaforrások bevezetését is, hogy Lettországban teljes mértékben elinduljon a zöld átállás.

Az uniós helyreállítási források jelentős mértékben segíteni fogják a „zöld növekedést” és új munkahelyek létrehozását – mondta. A EB elnöke támogatásáról biztosította a lett kormányfőt a lett-fehérorosz határon a közelmúltban kialakult illegális migrációs nyomással kapcsolatban.

„Az EU az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség személyzetét küldte segítségül,

63 millió euró többletfinanszírozást mozgósítottunk a határőrizetre.

Fehéroroszország a migránsokat cinikus módon eszközként használja fel hibrid támadásokra. Továbbra is szoros figyelemmel kísérjük a határon kialakult helyzetet” – hangsúlyozta.

Gyors politikai megállapodásra van szükség

Hozzátette: az ilyen hibrid támadások elkerülése végett gyors politikai megállapodásra van szükség

az új migrációs csomagról, továbbá kulcsfontosságú a többéves uniós pénzügyi keret felülvizsgálata,

amelyben a migrációra vonatkozó kiegészítő elem is szerepel.

Evika Silina elmondta: a lett kormány egyértelműen Európa-párti álláspontot képvisel, Lettország csak egy erős EU-ban „virágzik”. Ez a lett társadalom álláspontja is – tette hozzá. Mint mondta, kormánya továbbra is szorgalmazni fogja, hogy az EU támogassa Kijevet az orosz-ukrán háborúban, ameddig csak szükséges.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. szeptember 28. 13:35
Elég gyászos jövőképet vetít előre Európának az illegális határsértők beengedése. Rugdossák a döglött lovat még mindig. Minden értelmes ember látja, hogy a migráció kizárólag teher Európának.
khomeini
2023. szeptember 27. 22:27
jó reggelt, Ursula! Hát ki a pöcsöm feladata lenne egyébként a jövőkép meghatározásának vezetése, mint a szervezet első politikai vezetőjének? Miért nem azzal foglalkoztál?
Janika50
2023. szeptember 27. 20:53
Igaza van Frau von der Pfaisernek, kell a jövő kép, amibe ő nem fér bele. A lettekkel és a másik két Balti állammal ne példálózzanak. ugyanolyan kirakat országok, mint a DDR volt, meg most Újkazária. Nem tudjuk elképzelni, mennyibe kerülnek nejünk is.
machet
2023. szeptember 27. 20:02
Ez a jövőképezés nagyon trendi.Ettől lett ilyen degenerált a Nyugat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!