Újabb tisztogatások az ukrán hadseregben – hét vezetőnek kellett távoznia

2023. szeptember 18. 15:56

Az új védelmi miniszter az összes helyettesének felmondott.

2023. szeptember 18. 15:56

Nem sokkal a védelmi miniszter távozása után újabb hét ukrán katonai vezetőt távolítottak el posztjáról. Az új védelmi miniszter, Rusztem Umerov kirúgta mind a hat helyettesét, és egy védelmi államtitkárnak is távoznia kellett  – számolt be a Kyiv Independent.

Az elmozdított vezetők között van többek között az a Hanna Maljar, aki rendszeresen adott tájékoztatást az Oroszország elleni háború fejleményeiről. 

Egyelőre nem derült ki, miért távolították el mindnyájukat egyszerre, legtöbbjükkel szemben korrupció gyanúja merült fel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP


 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. szeptember 18. 19:45
Helyes, ez a biztosan győztes stratégia.
Málaga21
2023. szeptember 18. 19:13
Féltékeny lett zselé a nagy sikerű ellentámadásban szerepet játszó katonai vezetők népszerűségére. Csak ez lehet a magyarázat.
Akitlosz
2023. szeptember 18. 18:02
Háborús időkben, főleg ha inkább vereségre van kilátás, akkor nem állt könnyen mobilizálható vagyonnal rendelkezni a várható rosszabb időkre. S ha minél kevesebben korruptak annál nagyobb a korruptak haszna. Az ukrán állami fizetésekből nem sok rendőr, katona, hivatalnok, hatósági személy él meg. Úgy meg pláne aránytalanok, hogy azt várják tőlük, hogy életüket adják az országért.
Akitlosz
2023. szeptember 18. 17:58
Háborús időkben könnyű kényelmetlenné vált embereket eltüntetni. Mehetnek a frontra, s ott könnyen eltűnnek. De ha nem, akkor sem tudják hallatni a hangjukat, ha pedig visszatérnek, akkor hősök lehetnek, s már nem is fog az érdekükben állni, hogy ne maradjanak inkább hősök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!