Szétszedték az oroszok a fronton zsákmányolt amerikai M2 Bradley-t, meglepő dolgokat tudtak meg

2023. szeptember 02. 08:24

A Kurganmaszavod ügyvezető igazgatóhelyettese szerint az amerikai járműnek gyengébbek a terepjáró képességei.

2023. szeptember 02. 08:24

Az orosz hadsereg még a júniusban induló ukrán ellentámadás kezdetén zsákmányolt egy amerikai gyártmányú M2A2 Bradley gyalogsági harcjárművet, amelyet „tüzetes” tanulmányozásnak vetettek alá. Roman Hromov, a Kurganmaszavod ügyvezető igazgatóhelyettese pénteken a vizsgálatok eredményeit a Ria Novosztyival osztotta meg.

Mint Hromov fogalmazott, „a trófea tanulmányozása megerősítette, hogy a BMP-3 a tulajdonságok összessége, a tűzerő, a mobilitás, a könnyű kezelhetőség, a karbantartás és a javítás tekintetében az amerikai Bradleynél magasabb szinten áll.”

A Kurganmaszavod képviselője kiemelte, a Bradleyt „csak” 25 milliméteres gépágyúval fegyverezték fel, illetve, hogy a BMP-3 előnye, hogy 

kétéltű járműnek minősül. 

A védelmi vállalat ügyvezető igazgatóhelyettesének állítása szerint, az amerikai járműnek gyengébbek a terepjáró képességei, különösen az ukrán talajon.

Hromov nyilatkozatában szólt a jármű egyik gyenge pontjáról is. Elhangzott, hogy ha 

az elektronikus alkatrészek meghibásodnak a Bradleyben, a jármű teljesen elveszítheti a harcképességét.

Nyitókép: MTI/EPA/Valda Kalnina

 

 

 

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. szeptember 03. 10:41
Azért nem olyan szar az, csak asszimetrikus hadviselésre lett kitalálva. Kődobáló kecskebaszók gyilkolászására való, nem eszközhasználók ellen, akik visszalőnek.
kunfia1
2023. szeptember 03. 10:32
"Hromov nyilatkozatában szólt a jármű egyik gyenge pontjáról is. Elhangzott, hogy ha az elektronikus alkatrészek meghibásodnak a Bradleyben, a jármű teljesen elveszítheti a harcképességét." Micsoda felfedezés! Ha egy kenyérsütőben meghibásodik az elektronika, nem süt kenyeret.
jandor
2023. szeptember 03. 03:47
Mi az a rövid csö a jármű tornyában?
tlala99
2023. szeptember 02. 20:39
Az orosz "védelmi vállalat ügyvezető igazgatóhelyettese" mégsem mondhatta azt, hogy "elvtársak, szétszedtük, és bizony sokkal jobb, mint a miiénk, mert azonnal gombamérgezést kapott volna, mint az elcseszett Luna 25 program fő irányítója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!