Sajtóhír: Kadirov élve temettette el a háziorvosát, előtte meg is kínozta

2023. szeptember 13. 08:02

A csecsen vezér azzal gyanúsította a dokit, hogy megmérgezte őt.

2023. szeptember 13. 08:02

Az Euronews arról ír, hogy orosz jelentések szerint eltűnt egy Ramzan Kadirovhoz közel álló férfi, akit a csecsen vezető megmérgezésével gyanúsítanak.
Elhan Szulejmanovot nem látta senki egy éve, nem is hallottak felőle. Az orosz bloggerek híresztelése úgy tudják, Kadirov helyettesét Kadirov parancsára gyilkolták meg, ugyanis Szulejmanov nemcsak a csecsen vezér magánorvosa, de kormányának is helyettes vezetője volt.

Kadirov egészségi állapota állítólag romlik, veseproblémákkal is küzd, Kadirov szerint pedig a háziorvosa injekciósorozattal mérgezte meg őt.  A csecsen forrásokra hivatkozó VChK-OGPU azt írta, hogy 

Szulejmanovot élve temették el, előtte pedig kínszenvedésnek tették ki őt.

Dmitrij Gudkov orosz ellenzéki politikus szerint Moszkva következő áldozata épp Kadirov lehet, mert Kadirov sokáig Prigozsin szövetségesének számított „Putyinnak eddig sikerült integrálnia a csecseneket az orosz hatalmi struktúrába. Mostanra azonban az orosz elnök belefáradt abba, hogy közvetítsen a Kreml különböző frakciói között. Pontosabban, már nem tud megbirkózni ezzel a szereppel” – fogalmazott Gudkov egy Kreml-ellenes csatornának.

Hozzátette: „Biztos vagyok benne, hogy elkerülhetetlen a konfliktus az orosz vezetés és Ramzan Kadirov között, ugyanis 

a csecsen hadúr ma az orosz államiság egyik legnagyobb ellenfele. Jól felkészült magánhadsereg áll a rendelkezésére, 

ezenfelül befolyásos kapcsolatokkal rendelkezik az orosz biztonsági apparátuson kívül is. Ez sokaknak nem tetszik, emiatt folyamatosan nő a belső feszültség. A biztonsági erők Kadirov ellen fordulhatnak.”

Nyitókép: Képernyőmentés, X
 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik