Putyin Kínába látogat

2023. szeptember 20. 15:55

„Természetesen örömmel fogadtam el a Kínai Népköztársaság elnökének meghívását” – hangoztatta az orosz államfő.

2023. szeptember 20. 15:55
PUTYIN, Vlagyimir

Hivatalosan bejelentette pekingi meghívásának elfogadását Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán Szentpéterváron fogadta Vang Jit, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Hivatalának tagját és külügyminisztert.

„Természetesen örömmel fogadtam el a Kínai Népköztársaság elnökének meghívását, hogy idén októberben Kínába látogassak egy olyan rendezvény keretében, amelyen az elnök a nemzetközi védjeggyé vált Egy övezet, egy út elképzelését mozdítja elő” – mondta az orosz államfő. 

Putyin hangsúlyozta, hogy ez teljes mértékben összhangban áll Oroszország és Kína érdekeivel, „integrálva” a nagy eurázsiai térség létrehozására vonatkozó orosz elképzeléseket is. 

Teljesen szinkronban cselekszünk”

– tette hozzá. Hangoztatta, hogy Oroszország és Kína egységes álláspontot képvisel a többpólusú világ kialakításának ügyében, ezt erősítette meg Hszi elnök legutóbbi, márciusi oroszországi látogatása. Méltatta a két ország közötti kereskedelmi forgalom növekedését, és – mint mondta – minden remény megvan rá, hogy idén meg fogja közelíteni a 200 milliárd dolláros értéket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik