Pénzmosás miatt nyomoznak Európa leggazdagabb embere ellen

2023. szeptember 29. 20:06

Az ügyészség nem kívánt bővebben nyilatkozni a folyamatban lévő vizsgálatokról.

2023. szeptember 29. 20:06

Az LVMH főnöke, Bernard Arnault ellen nyomozás folyik Párizsban az orosz oligarchákkal folytatott ügyletei miatt – számolt be a hírről a CNBC.

A Le Monde című francia napilap csütörtökön arról számolt be, hogy

Nyikolaj Sarkisov egy alpesi üdülőhelyen vásárolt ingatlant Arnault-tól felvett kölcsön segítségével.

A párizsi ügyészség pénteken megerősítette, hogy 2022 óta folyik az előzetes nyomozás, és hogy az eljáráshoz csatoltak egy jelentést, amely felhívja az ügyészség figyelmét Bernard Arnault és Sarkisov műveleteire, amelyek valószínűleg pénzmosási cselekmények.

Az ügyészség nem kívánt bővebben nyilatkozni a folyamatban lévő vizsgálatokról. Az előzetes vizsgálat nem feltétlenül jelent bűncselekményt, és a Le Monde idézte Arnault egyik közeli munkatársát, aki szerint az üzlet a francia törvények keretein belül zajlott.

Arnault, a világ legnagyobb luxuscégének alapítója, vezérigazgatója és elnöke, a világ egyik leggazdagabb embere februárban elvesztett egy magas bírósági pert a francia adónyomozókkal szemben az LVMH székhelyén 2019-ben tartott razzia jogszerűsége miatt. A razzia egy belgiumi tevékenységekkel kapcsolatos adócsalási vizsgálathoz kapcsolódott.

Kétes ingatlanbefektetés

Igor Ivanov, a RESO-Garantia vezérigazgató-helyettese pénteken a CNBC-nek elmondta, hogy sem a vállalat, sem Nyikolaj Sarkisov személyesen nem vett részt a tranzakcióban, és hogy Sarkisov soha nem találkozott Arnault-val.

A tranzakciót egy kis befektetési egység kezelte, amely professzionálisan fektet be európai ingatlanokba. Egy régi courcheveli épületben lévő lakások megvásárlásából állt, különböző magántulajdonosoktól, azzal a céllal, hogy később egy fejlesztőnek adják el őket, miután az egész épületet kivásárolták” – mondta Ivanov egy e-mailben.

„Minden tranzakciót francia cégek bonyolítottak le, francia közjegyzőkön keresztül, minden oldalon francia ügyvédek által. Ez egy szokásos ingatlanügylet volt” 

– hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy sem a cég, sem Sarkisov nem kapott semmilyen dokumentumkérést a francia hatóságoktól.

Nyitókép: JULIEN DE ROSA

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. október 12. 13:45
Pénzmosás, korrupció miatt nyomoznak Leyen és bandája ellen, a terrorista Puccosseggű és bandája ellen, valamint a terrorista Biden, fia, és bandája ellen....... Ja bocsánat! A legaljasabb korrupt, az európai emberek pénzét ellopó, a Hamaszt támogató rühes férgek törvényen felül állnak. Ennyi! Ki nem szarja le, hogy a fent említett mit csinált, amikor a legaljasabbak szabadlábon élik világukat?!
Ma is bukik a Zorbán...
2023. szeptember 30. 20:43
Úgy néz ki, a bolsevisták a jövőben azt a játékot akarják játszani, hogy szankciókat alkalmaznak minden ember ellen, aki ugyanazt a levegőt szívja, be mint egy orosz ember... A norvég bolsevista vadbarmok betiltották az orosz rendszámú autók belépését Norvégiába! Az ész megáll.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 30. 11:13
Akkor ez nagyon alkalmas lesz Ursula után. A CIA HR részlege kifejezetten tolvajokra vadászik, de az sem baj, ha mellette pedofil is.
dios1968
2023. szeptember 29. 22:41
Hogy lehet az?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!