„Oroszok!” – megszólalt a lengyel-ukrán konfliktusról Mihajlo Podoljak

2023. szeptember 21. 11:47

Zelenszkij tanácsadója tudni véli, hogy Lengyelország a háború végéig támogatni fogja Ukrajnát. Mindezt azután nyilatkozta, hogy Varsó leállította a fegyverszállításokat.

2023. szeptember 21. 11:47
null

Megszólalt a lengyel-ukrán konfliktus kapcsán Mihajlo Podoljak is – ismertette az RBC Ukraina hírportál. Podoljak szerint a Lengyelország és Ukrajna közötti kapcsolat „teljes mértékben pragmatikus”, és „világos, hogy Varsó saját gazdasági érdekeltségeit védi, Ukrajna pedig meg akarja őrizni gazdasági lehetőségeit az orosz támadások ellenére”.

Szerinte a Lengyelország és Ukrajna közötti ellentétek „csak az oroszok vágyálmai”.

Szerinte ezért kell a kérdést „józanul” megközelíteni. 

Nem látok lehetőséget arra, hogy Lengyelország ne támogatná Ukrajnát a háború végéig. Le fogunk ülni a tárgyalóasztalhoz, és meg fogunk állapodni”

– vélekedett Podoljak.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Hennadii Minchenko / NurPhoto / AFP
 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borivo-0
2023. szeptember 21. 22:56
"Le fogunk ülni a tárgyalóasztalhoz, és meg fogunk állapodni" Kábé ahogy az oroszokkal is... A lengyelek ezt inkább vehetik fenyegetésnek, mint kompromisszumkészségnek. Ami nem az ukránok jellemzője. Végre ők is felismerték, hogy az ellenségük ellensége az ő ellenségük is. És az oroszok után ők következnek majd, miután minden fegyverüket azok legyőzésére ajándékozták nekik. De az igazi fenyegetést az állig felfegyverzett agresszív és összeférhetetlen Ukrajna jelenti számukra.
Master
2023. szeptember 21. 13:26
Nincs lehetősége Lengyelországnak hogy ne támogassa Ukrajnát? Mit tud amit mi nem?
Ehetős Odó
2023. szeptember 21. 12:58
Jól gondolja Podolják, mert az egész polyák ügyet Washingtonban kódolják.
pollip
2023. szeptember 21. 12:54
Azért Brüsszel felelőssége is benne van a káoszban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!