Olena Zelenszka: Egyáltalán nem biztos, hogy a férjem újrázik az elnökválasztáson

2023. szeptember 26. 09:20

Az se biztos, hogy lesz választás – egyes nyugati tisztviselők ragaszkodnak hozzá, az ukránok már kevésbé.

2023. szeptember 26. 09:20
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka kételkedik abban, hogy férje részt vesz egy esetleges 2024-es államfőválasztáson – írja a CBS alapján a Business Insider.

Ez attól függ majd, hogy a társadalmunknak szüksége van-e rá elnökként. Ha úgy fogja érezni, hogy az ukrán társadalom már nem akarja őt az ország vezetőjeként látni, akkor valószínűleg nem fog indulni” 

– fogalmaz az ukrán first lady, hozzátéve: nem támogatta teljes mértékben férje döntését, hogy induljon az első elnökválasztáson.

A következő ukrán államfőválasztásra 2024-ben kerül sor – illetve pontosabban csak kerülne, mert mint azt korábban maga Zelenszkij is elmondta, tilos a voksolást hadiállapot idején megtartani. Lesz rá ugyanakkor lehetőség az ukrán elnök szerint, ha a Nyugat pénzt biztosít rá

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 26. 17:27
Nem lesz férjed!
Reszelő Aladár
2023. szeptember 26. 14:37
Ukrajna kísérleti ország lett. Itt most azt fogják kipróbálni, hogy demokratikus keretek között feltétlen kell-e választást nyerni, vagy elég ha a cseléd világsajtó megírja, hogy amúgy is ő a legnépszerűbb és biztosan nyerne. Ráadásul egy csomó pénz sem kell erre kidobni a donoroknak.
survivor
2023. szeptember 26. 12:09
johannluipigus Ne kaczagtass....nem ő lenne az első aki télakot vesz..
survivor
2023. szeptember 26. 12:07
Okos kihátrálás. Verje más a faszával a csalánt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!