Morawiecki: Tusk annyi illegális bevándorlót akart beengedni, amennyit a németek mondtak neki

2023. szeptember 15. 06:45

„Egyszer már meg akarta tenni, ha hatalomra kerülne, újra megtenné” – üzente a lengyel kormányfő.

2023. szeptember 15. 06:45

Mint ismert, a lengyelországi parlamenti választások időpontját október 15-ére tűzte ki Andrzej Duda államfő.

A voksolások közeledtével egyre inkább élesedik a kampány, melynek meghatározó részei a regnáló kormányfő, Mateusz Morawiecki (ki a jobboldali–konzervatív Jog és Igazságosságot irányítja), és legfőbb kihívójának, Donald Tusk pengeváltásai, aki pedig a jobbközép–liberális Polgári Platform (PO) vezette Polgári Koalíciót (KO) vezeti.

Morawiecki eddig főként a németekhez és Brüsszelhez való közelsége miatt támadta Tuskot, most pedig azzal vádolta meg riválisát, hogy amennyiben ő nyeri a választásokat, akkor

annyi illegális bevándorlót akart beengedni, amennyit a németek mondtak neki.

„Egyszer meg akarta tenni, újra megtenné, ha ismét hatalomra kerül. Nem engedhetjük meg, hogy ez a kártevő visszatérjen” – tette hozzá a lengyel kormányfő.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. szeptember 19. 11:13
Tusk a lengyel Gyurcsány. Jól irányítható, jellemtelen báb, akinél utolsó szempont a hazaszeretet.Talán azért annyira nem aljas, mint Fletó.
drogqueen
2023. szeptember 15. 08:33
Egyelőre Orbán engedi rá Szlovákiára a migránshadakat.. 3 lehetőség van: 1. Soros parancsára 2. Putyin parancsára 3. Összeomlott a magyar állam, és képtelen kezelni a helyzetet
Ergit
2023. szeptember 15. 07:31
Akkor viszont nagyon észnél kell lennetek, mert ha még egy ország elesik, lehet, nekünk is végünk!!! Mert ha a migránsok visszafele jönnek majd, mert mint a sásákát, már lerabolták a gazdag országokat pusztasággá, jönnek erre, mert itt még van növényzet! Még ha nem is adunk segélyt nekik, rabolni, fosztogatni fognak és mindnél fegyver lesz már, mert nyugatról azt is szereznek!!!!
pipa89
2023. szeptember 15. 07:29
Elkezdődött a rendes harc a választókért. Ha van valami, ami kihatással lesz ránk, akkor az ennek a harcnak az eredménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!