Morawiecki bejelentette: Lengyelország megvétózza az uniós migrációs paktumot

2023. szeptember 29. 10:46

A lengyel miniszterelnök leszögezte: fenntartja Lengyelország vétóját az illegális bevándorlásra.

2023. szeptember 29. 10:46
null

Az Európai Tanács jövő heti értekezletén Lengyelország megvétózza az uniós migrációs paktumot – jelentette be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón, reagálva az uniós tagállamok belügyminiszterei csütörtöki tanácskozásán született előzetes megállapodásra.

Hozzátette:

ahelyett, hogy az illegális bevándorlást a „forrásainál” akadályoznák meg, és Brüsszel biztosítaná az Európai Unió határait,

ahogyan Lengyelország a fehérorosz határt biztosítja, az európai határok nyitottak maradnak és megvalósul a migrációs paktum.

Ezt is ajánljuk a témában

Bejelentette: az Európai Tanács jövő heti értekezletén „határozott nemet mond” a paktum tervére, fenntartja Lengyelország vétóját az illegális bevándorlásra.

(MTI)

Nyitókép: Mateusz Morawiecki Facebook-oldala

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. szeptember 29. 18:02
Már nem sokáig lesz ez a vétózgatás. Amerika gigahitelez, nem ám csak pusziért. Majd el lesz takarítva a lengyel kötözködő jobboldal, jönnek a Tuskók, azoknak jó lesz a paktum. Van az a pénz. A lengyelek már szépen lefeküdtek az oroszellenességük és a háborúskodásuk örvén Amerikának, sajnos. Hogy ebből csak annyi látszik még, hogy nem vénégyeznek, és a magyarokat szapulják? Nem bízok bennük.
Hang
2023. szeptember 29. 15:46
Helyes !
cinkegolyó
2023. szeptember 29. 15:09
Helyes! Még az ukránok szopásáról kellene valahogyan leszokniuk, és utána újra Lengyel Magyar két jó barát együtt harcol s issza borát!
fatman
2023. szeptember 29. 15:04
nyilván mink is... :) szóval a tanácsnak is döntenie kell? és ott ugye egyhangúság kellene, hm?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!