Már több mint kétezer halálos áldozata van a marokkói földrengésnek

2023. szeptember 10. 07:17

Marokkót péntek este 7-es erősségű földrengés rázta meg.

2023. szeptember 10. 07:17

Meghaladta a kétezret a marokkói földrengés halálos áldozatainak száma. Az ország belügyminisztériumának szombat esti közleménye szerint jelenleg 2012 halottról tudni.

Hozzátették, további 2060 sérültet tartanak számon, akik közül 1404 ember állapota válságos.

„A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, a hatóságok kitelepítik a veszélyeztetett régiókban élőket” – írják a közleményben.

Az észak-afrikai országot péntek éjjel rázta meg a 7-es erősségű rengés, amelynek epicentruma a közép-marokkói Al-Hauz tartományban, Marrákestől 72 kilométerre délnyugatra volt. A belügyi tárca közlése szerint a halottak nagy részét, 1293 embert a Magas-Atlasz-hegységben lévő al-Hauzban, illetve, 452 embert, a közelben lévő Tarudantban találták. Al-Hauzban a hadsereg tábori kórházat hozott létre.

Ezt is ajánljuk a témában

Marrákes városában több történelmi jelentőségű épület megrongálódott, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő belvárosban egy mecset minaretje leomlott.

„Marokkónak hatalmas szüksége van a segítségre, és nem csupán az elkövetkezendő egy-két hétben. Hónapokban, sőt, években számolunk” 

– nyilatkozta Hossam Elsharkawi, a Nemzetközi Vöröskereszt közel-keleti és észak-afrikai irodavezetője.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. szeptember 10. 10:52
☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️
letsgobrandon-2
2023. szeptember 10. 10:41
insallah , ahogy a német mondja
Jajdejónekünk
2023. szeptember 10. 10:19
Eddig is volt, csak nem tudtátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!