Brutális földrengés rázta meg Marokkót, közelíti az ezret a halálos áldozatok száma (Galéria)

2023. szeptember 09. 12:07

Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek.

2023. szeptember 09. 12:07
null

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t szombaton. Közölte: a nagykövetség folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő vagy utazás céljából az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, megadva nekik minden lehetséges segítséget és információt.

Valamennyien jól vannak, már biztonságos helyen tartózkodnak”

– fogalmazott Paczolay Máté. Hozzátette: az elkövetkező időszakban továbbra is szoros kapcsolatban maradnak a marokkói külügyminisztériummal és a mentésben résztvevő hatóságokkal.

Novák Katalin részvétét nyilvánította az éjszakai marokkói földrengésben elhunytak miatt Novák Katalin köztársasági elnök VI. Mohammed marokkói királynak és családjának, valamint az ország népének az X (korábban Twitter) platformon szombaton közzétett üzenetében. 

Mélységesen megdöbbentettek a Marokkóból érkező lesújtó hírek, hogy a földrengés több száz ember halálát okozta és nagyon sokan elveszítették az otthonukat" 

– írta az államfő. Hozzátette: imádkozik az áldozatok családjaiért ezekben a tragikus pillanatokban. Novák Katalin X-üzenetében erőt kívánt a mentési munkálatokhoz. Marokkót péntek éjjel rázta meg 7-es erősségű földrengés, az áldozatok száma már meghaladta a hatszázat.

Az AP hírügynökség szerint a halálos áldozatok száma meghaladta magyar idő szerint délre a 800-at. 

A képre kattintva nézheti meg galériánkat:

 

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik