Már a liberális sajtó is arról ír, hogy Bidennek nem kéne újraindulnia

2023. szeptember 13. 21:27

Meglepőt húzott a Washington Post.

2023. szeptember 13. 21:27

Joe Bidennek nem kellene újra indulnia az elnökségért – írta a Washington Post külpolitikai ügyekkel foglalkozó elemzője, David Ignatius. A szakértő ugyanakkor megjegyezte, hogy Bidennek és alelnökének, Kamala Harrisnek megvannak az érdemei. Példaként hozta, hogy legyőzték Trumpot, a várakozásokra rácáfolva hozták a 2022-es félidős választásokat, és végül sikerült az egykori elnököt is a vádlottak padjára ültetniük. 

Ignatius hozzétette, hogy mindezek mellett az Egyesült Államoknak sikerült úgy odaállnia támogatóként Ukrajna mellé, hogy közben nem sodorták bele az USA-t egy Oroszország elleni háborúba.

Az elemző ugyanakkor úgy véli, ha a mostani páros újraindulna,

 azzal éppen a legnagyobb sikerüket ásnák alá, ami Trump megállítása volt.

Két komoly hátrány

Bidennek szerinte két komoly hátránnyal is szembe kellene néznie újrázó elnökjelöltként. Az első és talán legfontosabb a kora.

 Joe Biden ugyanis 82 éves lenne, amikor megkezdené a második elnöki ciklusát 

és a közvélemény 77 százaléka úgy gondolja, hogy az elnök már túl öreg ahhoz, hogy négy éven át ismét hatékonyan kormányozzon – ismertette a szerző.

A másik hátránya pedig az alelnöke, Kamala Harris, aki az elmúlt négy év alatt nemhogy az országban, de a saját pártján belül sem volt képes komolyabb népszerűség elérésére.

Ignatius szerint jót tett volna az elnöknek, ha eleve másik alelnököt választ. Ám ha most cseréli le Harrist, 

azzal elidegenítheti magától a szavazókként is jelentős tömeget képviselő fekete nőket

–hívta fel a véleménycikkben a figyelmet az elemző.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 24. 03:20
Pedig a Washington Post egy szar demokrata.
contractor-2
2023. szeptember 14. 13:10
Teljesen mindegy, mert olyan gyorsan épül lefelé, hogy szerintem már ez év végére sem lesz képes ellátni az elnöki teendőket, de már ma sem. Ha valaki 2-3 hétig nem látja a tv-ben, akkor megdöbben, ha újra látja, hogy milyen gyors a leépülése.
Aerion
2023. szeptember 14. 11:21
Val'szeg 'eszükbe' jutott alexsoros. Ő a legmegfelelőbb jelölt.
zakar zoltán béla
2023. szeptember 14. 08:40
Ellenek az egerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!