Amerikai lap: Ismét Biden-Trump csata várható az amerikai elnökválasztáson

2023. szeptember 02. 15:03

A felmérések szerint szoros küzdelem várható.

2023. szeptember 02. 15:03

Nemrég a Wall Street Journal felmérésből kiderült, hogy Donald Trump egykori elnök növelte előnyét a republikánus elnökjelöltségért folyó népszerűségi versenyben, a szavazók nagyon nagy többsége őt szeretné most a Republikánus Párt jelöltjeként látni.

A lap azt írja, hogy a korábban kétesélyes küzdelem mára egyesélyessé vált,

 Trumpnak nincs valódi kihívója az elnökjelöltségért folyó versenyben. 

A megkérdezett republikánus szavazók mintegy 60 százaléka szavazna rá első helyen az előválasztáson, ez azt jelenti, hogy áprilishoz képest 11 százalékponttal nőtt a támogatottsága.

A korábban kihívóként esélyesnek vélt Ron DeSantis ugyanakkor mindössze 13 százalékos támogatottsággal bír: Trump előnye a floridai kormányzóval szemben az utóbbi hónapokban megduplázódott. 

A Trump ellen jelenleg folyó eljárások csak megerősítették a volt elnök vezető szerepét a Wall Street Journal szerint. A republikánus szavazók 60 százaléka úgy gondolja, hogy a Trump ellen folytatott eljárás politikailag motivált, 78 százalékuk szerint pedig Trump lépései a 2020-as választás után – amelyben felkelésre buzdított a választási eredmény ellen – megalapozottak voltak.

Szoros küzdelmet mutatnak a felmérések

A lap továbbá femérte azt is, hogy mi lenne a szavazatok megoszlása egy Biden-Trump visszavágó esetén – amelyre jelenleg a legnagyobb esély mutatkozik -, és azt találták, hogy a szavazók 40 százaléka Trumpra, 39 százalékaa Bidenre szavazna, 17 százalékuk pedig bizonytalan. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner-grafika

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. szeptember 02. 18:10
Bidével és egy elbukott háborúval fordulnak rá a demik az elnökválasztásra. Szép esélyek..
Zolotarjov
2023. szeptember 02. 18:07
Bidé indítása tuti vereség..
pipa89
2023. szeptember 02. 17:10
Ha a történtek után még mindig szoros lesz a küzdelem, az Amerika szégyene lesz!
Aegopolis.
2023. szeptember 02. 16:46
'25 januárjára ketten együtt 160 évesek lesznek, baszki. A demokraták tényleg nem merik megmondani az öregnek, hogy "szép vót, jó vót, de most már fasza lesz a nyugdíj, Joe bácsi"? Persze a GOP-nál még érdekesebb a helyzet, mert ptt lenne jobb ötlet Trumpnál, mégis ezzel a vén bohóccal vágnak neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!