Lezuhanhatott egy NATO-drón Oroszországban

2023. szeptember 25. 19:13

A lett hadsereg tájékoztatása szerint a pilóta nélküli repülőeszközzel a hétvégén veszítették el az összeköttetést egy gyakorlat során.

2023. szeptember 25. 19:13

A lett hadsereg elvesztette a kapcsolatot egyik drónjával az orosz határon, az eddig még ismeretlen műszaki hiba okainak felderítésére vizsgálatot rendeletek el – közölte hétfőn Andris Spruds lett védelmi miniszter a televízióban közvetített beszédében.

A lett hadsereg tájékoztatása szerint a pilóta nélküli repülőeszközzel a hétvégén veszítették el az összeköttetést egy gyakorlat során. 

Az eszköz „nagy valószínűséggel” orosz területen ért földet. 

A hadsereg hozzátette, hogy a drónon nem volt fegyver, megfigyelésre alkalmazták. 

Spruds elmondta, hogy a kapcsolat megszakadását követően Riga a nemzetközi szabályokkal összhangban cselekedett, és az incidensről értesítette Oroszországot. A védelmi miniszter ugyanakkor felhívta arra az eshetőségre is a figyelmet, hogy 

Moszkva a történteket propagandacélokra használhatja fel, 

bár a nemzetközi gyakorlat az eszköz visszaszolgáltatását irányozza elő.

(MTI)

Nyitókép: AFP
 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. október 09. 09:31
"bár a nemzetközi gyakorlat az eszköz visszaszolgáltatását irányozza elő." Sőt, a kukkolótól elnézés kérésre és a kukkoló eszköz szakszerű megjavíttatására kötelezik... Nem tudom, de ha nálam leskelődne valaki és lebukik, úgy veregetném pofán, hogy a lába se érné a földet!
lajajakab11
2023. szeptember 28. 08:13
MUSZKASZOPÓK IRÁNY A LÖVÉSZÁROK. VIGYETEK BILIT A KIS OSTOBA BUKSITOKRA!
nyúlgerinc
2023. szeptember 28. 08:02
....bár a nemzetközi gyakorlat az eszköz visszaszolgáltatását irányozza elő." Ércsük kedves butuska lettek. A nemzetközi gyakorlat kizárólag az oroszokat kötelezi....(nagyot nevettem) Amúgy az oroszok köszönik szépen jól vannak és most boncolták fel a drónt....megállapítandó, milyen a szerkezete.
johannluipigus
2023. szeptember 27. 07:21
Gyakorlat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!