Lengyelország behívatta az ukrán nagykövetet, Zelenszkijék egyre jobban pánikolnak

2023. szeptember 21. 09:26

Úgy tűnik, Varsó és Kijev viszonya egyre inkább elmérgesedik.

2023. szeptember 21. 09:26
null

Vaszil Zvarics ukrán nagykövetet beidézték a lengyel külügyminisztériumba, hogy „határozottan tiltakozzon” Volodimir Zelenszkij kijelentései miatt – írja a Reuters. Mint írják, Kijev eközben a kedélyek lenyugtatását hangsúlyozza, annak ellenére, hogy perrel fenyegetett meg több uniós tagállamot is a gabonaügy miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij az ENSZ Közgyűlésén felszólalva azt mondta, hogy „egyes európai barátaink a politika színházában szolidaritást színlelnek, miközben egy gabona-thrillert valósítanak meg”. Az ukrán elnök szerint az ilyen országok „valójában segítik előkészíteni a színpadot egy moszkvai színész számára”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elmúlt napokban a lengyel-ukrán kapcsolatok jelentősen bonyolódtak az ukrán gabonaszállítások embargója miatt.

Tarasz Kacska ukrán gazdasági miniszterhelyettes ezt követően bejelentette, hogy embargót vezet be a lengyel mezőgazdasági termékek behozatalára, Varsó pedig válaszul megígérte, hogy bővíti az Ukrajnából importtilalom alá eső termékek listáját.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. szeptember 21. 13:30
Az ukránok még nem vették észre (mert nincs nekik mivel) , hogy egyenes úton haladnak Vladimire. Zelencseszku abszolut hatalma felé. Ez is a "kárpátok géniusza" akar lenni a hegy másik oldaláról. Már parancsokat küldöz a környező országoknak, tanácsokat ad a nagyhatalmaknak, főseggfejnek (valami második Göring marsallnak) képzeli magát. Gondolom az ottani Stauffenberg kiképzése már elkezdődött.
Ízisz
2023. szeptember 21. 10:51
Z. Az érem másik oldala!!! 💯👌💤 "A nyugati országok felelősek Ukrajna összeomlásáért és a polgárháború szításáért – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén. Mint a miniszter rámutatott, most sokan úgy tesznek, mintha nem emlékeznének a minszki megállapodások lényegére, amely a Donbasz és Ukrajna újraegyesítését célozta, az alapvető emberi jogok tiszteletben tartásának garanciáival. “A NYUGAT, AMELY MEGHIÚSÍTOTTA A VÉGREHAJTÁSUKAT, KÖZVETLEN FELELŐSSÉGGEL TARTOZIK UKRAJNA ÖSSZEOMLÁSÁÉRT ÉS AZ OTTANI POLGÁRHÁBORÚ SZÍTÁSÁÉRT” – HANGSÚLYOZTA. ARRÓL, HOGY HOSSZÚ ÉVEKEN KERESZTÜL EGY NYÍLTAN NÁCI REZSIMET TÁPLÁLTAK, AMELY NYÍLTAN ÁTÍRJA A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ EREDMÉNYÉT ÉS SAJÁT NÉPÜK TÖRTÉNELMÉT. A NYUGAT ELKERÜLI A TÉNYEKEN ALAPULÓ ÉRDEMI BESZÉLGETÉST ÉS AZ (ENSZ) ALAPOKMÁNY MINDEN KÖVETELMÉNYÉNEK TISZTELETBEN TARTÁSÁT. ÚGY TŰNIK, NINCSENEK ÉRVEI AZ ŐSZINTE PÁRBESZÉDRE” – MONDTA A DIPLOMATA."
nemecsekerno_007
2023. szeptember 21. 10:35
Apa, kezdődik. Ukrajna megy a levesbe.
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 21. 10:19
Fura, hogy agy nőimitator, zongorista, színész (annak se jó), aki egy bohóc elnöke a hoholoknak. amerika helytartója, végrehajtója, az ukran nép kiirtoja az usa érdekek miatt. Pont ez példálózik a színházzal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!