Johannis: Ha bebizonyosodik, hogy orosz drón alkatrészek zuhantak le a Duna-deltában, az súlyosan sértené Románia szuverenitását

2023. szeptember 06. 17:13

A román elnök korábban még elutasította, hogy drón zuhant volna az ország területére.

2023. szeptember 06. 17:13

Amennyiben bebizonyosodik, hogy orosz drón roncsai kerültek elő a Duna-deltában, az Románia szuverenitásának és területi integritásának súlyos megsértése lenne – jelentett ki Klaus Johannis szerda délután a G4Média szerint. A román államfő egyben elmondta, hogy sürgős és szakszerű vizsgálatot kért a felfedezett alkatrészek eredetére, valamint arra vonatkozóan, hogy mikor és milyen körülmények között érkeztek román területre 

„Ha bebizonyosodik, hogy ezek az alkatrészek orosz drónból származnak, ez a helyzet teljesen elfogadhatatlan lenne, és súlyosan sértené a NATO-tagország Románia szuverenitását és területi integritását”

– fogalmazott Johannis. Hozzátette, szerinte az orosz dróntámadások háborús bűnnek minősülnek, és a román határtól nagyon kis távolságra történnek. Ugyanakkor leszögezte, hogy Románia rendkívül erős biztonsági garanciákkal rendelkezik. Ahogy korábban portálunk is beszámolt róla, hogy kedden is támadások érték a régiót, akkor Klaus Johannis román elnök azt nyilatkozta, hogy nem esett drón vagy törmelék Románia területére, viszont „voltak támadások, amelyeket a határunktól 800 méterre igazoltak. Tehát nagyon, nagyon közel”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 07. 08:53
És akkor a román nehézlovasság meg sem áll Moszkváig.
fintaj-2
2023. szeptember 06. 21:41
Holnaptól az ukránok akár csónakon is telepítik román területre a roncsokat.
Dunhill67
2023. szeptember 06. 21:25
"alaktéreszek"....szívesen elmegyek a mandihoz helyesírás-ellenőrzőnek...bár ez már inkább a dyslexia szintjét súrólja
kalhana
2023. szeptember 06. 21:19
Egy irgum-burgum már túl kemény lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!