Hivatalos: a lengyelek nem kérnek a bevándorlókból

2023. szeptember 26. 06:54

Nagy-Britanniában, Franciaországban vagy Németországban sohasem rendeztek népszavazást a migrációs politikáról, a lengyeleknél most átfogó felmérés készült.

2023. szeptember 26. 06:54

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Lengyelországban az elmúlt évtizedekben ugyan nem volt téma a migráció, ám az utóbbi évtizedben elkezdtek nagy számban érkezni a migránsok – először Ukrajnából, aztán muzulmán országokból. 

Hozzáteszik: idáig nem készültek felmérések arról, hogyan vélekednek a lengyelek a migrációról, ezt az űrt töltötte be az Ariadna közvélemény-kutató intézet felmérése, melynek eredményeit a Do Rzeczy konzervatív hetilap ismertette. A migráció ügye különös aktualitást nyert azáltal, hogy az október 15-i parlamenti választásokkal egy időben tartandó népszavazás négy kérdése közül az egyik a menedékkérők elosztását célzó európai uniós javaslatra vonatkozik – írja a lap.

Világosan kiderült a felmérésből: a lengyelek – pártszimpátiától függetlenül – nem örülnek a bevándorlóknak, azt pedig kategorikusan elutasítják, hogy Európán kívüli országokból érkező migránsokat kelljen befogadniuk.

A válaszadók nagyjából 90 százaléka nemet mond az ázsiai muzulmán országokból érkező bevándorlók befogadására. Az egyetlen ország, amelynek bevándorlói nagyobb társadalmi támogatást élveznek, Ukrajna. Még így is, 

Ukrajna állampolgárainak befogadását is csak 40 százalék támogatja, 

és 60 százalék utasítja el.

A portál hangsúlyozza: Nagy-Britanniában, Franciaországban vagy Németországban sohasem rendeztek népszavazást a migrációs politikáról, több tízmillió bevándorló befogadásához ezekben az országokban nem kérték a társadalom hozzájárulását. „A politikusok döntései itt átláthatatlan módon, különféle lobbik nyomására születtek, amelyek olcsó munkaerőt akarnak bevinni, vagy potenciális baloldali szavazókat reméltek a jövevényekben. A gyakorlatban viszont ugyanezek a politikusok migránsok újabb százezreinek beengedését segítették elő országukba. Ennek káros következményei nyilvánvalók: növekedett a bűnözés, párhuzamos társadalmak alakultak ki, és az állam elveszítette az ellenőrzést egész városnegyedek felett” – részletezi a Magyar Nemzet..

Hangsúlyozzák: a társadalmi elkülönülés tény, amit kutatások bizonyítanak. A muzulmánok 80-90 százaléka muzulmánokkal szeret együtt élni. Több gyermekük van, mint például a franciáknak, és jóval szorosabban kötődnek vallási hagyományaikhoz. A „lengyellé válás” a lengyelországi bevándorlók számára sem vonzó perspektíva, ők sem akarnak elszakadni gyökereiktől, írják. 

„Groteszkül hangzik, amikor a migráció pártolói a teljesen asszimilálódott lengyelországi tatárokra hivatkoznak, akik évszázadok óta élnek együtt a lengyelekkel, és a lakosság mindössze 0,0047 százalékát teszik ki” 

– írja a lengyel hetilap. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 26. 20:56
Héja Cziffra György C. Chaplin
survivor
2023. szeptember 26. 20:54
packo Az usa kiirtott 2M indiánt... Na és ??/
survivor
2023. szeptember 26. 20:52
Fali Nem. Az majd LESZ...
Falióra tábornok
2023. szeptember 26. 12:28
"Nagy-Britanniában, Franciaországban vagy Németországban sohasem rendeztek népszavazást a migrációs politikáról, a lengyeleknél most átfogó felmérés készült." a felmérés nem népszavazás. ahogy a nemzeti konzultáció sem. örülök, hogy segíthettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!