„Félek, hogy meghalunk” – beszorult egy magyar kamion a Belluno alagútba

2023. szeptember 19. 09:19

A rémálom közel egy órán keresztül tartott.

2023. szeptember 19. 09:19

A Borsonline cikke szerint balesetet szenvedett egy magyar kamion az olaszországi Belluno alagútjában, amikor egy olasz autó szabálytalanul elé vágott. Az ütközés után az autó bal oldalával került a teherautó elé, a roncsból egy fiatal nő szállt ki, akihez mentőt is kellett hívni. A baleset következtében 

a két jármű mozdíthatatlanná vált, így leállt a forgalom.

A cikk szerint a mögöttük lévő sor percek alatt közel 4 kilométeresre duzzadt, ami után a diszpécser a digitális jelzőtáblákra nem írta ki, hogy baleset történt, 

így a motort sem állította le egyik sofőr sem, azt gondolták, hogy néhány másodperces várakozás után tovább mehetnek.

Negyven perc elteltével jött az autómentő, hogy szabaddá tegye az utat, az autók motorjai továbbra is jártak, az alagútban rekedt utasok pedg a következő üzeneteket kezdtek küldözgetni szeretteiknek.

„Félek, hogy meghalunk.”

„Rettegek, hogy megfulladunk!”

„Az alagút foglyai lettünk. Nem tudom, mikor szabadulunk ki?”

„Félelmetes az egész, nincs kiút.”

„ Még a táblák sem működnek.”

A beszámoló szerint a forgalom egy óra múlva indulhatott meg,  az alagút kezelője szerint a szellőző berendezések működtek, így senki sem volt életveszélyben. Az autósok szerint azonban ez nem így volt, ők traumaként élték meg a kocsijukban töltött egy órát.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackorion93
2023. szeptember 19. 12:18
Jesszusom, mi lesz ezekkel, ha esetleg valódi veszélybe keverednek ?!
NeMá
2023. szeptember 19. 11:17
Mijen őskövületekkel járnak, hogy nem állítja le a motort? Valami zavart érek az erőben! Olaszok is 20éves kocsikkal járnak?
luxusbatar
2023. szeptember 19. 10:06
az alagút hosszúságától függően megoldott az alagút szellőzése. Vagy természetes módon, vagy ventillátorokkal. Szerintem úgy van terveze, hogy dugó esetén ha járnak a motorok, akkor nem lehet gond. A tűz az más tészta. Ebben az esetben a szerizalagútba lehet menekülni. A lényeg: ne pánikolj, mert az rossz döntéseket szül.
bf109g14
2023. szeptember 19. 09:56
Értem. Rettegek, hogy megfulladok, ezért ülök a kocsiban és járatom a motort. Régen valahol Klagenfurt környékén volt hasonlóban részem, ott a legelső autós kiszállt, és szólt a mögötte levőnek, hogy állítsa le a motort, és szóljon az utána következőnek, s így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!