Nem kíván az EU miatt rosszabbul élni Monaco

2023. szeptember 15. 15:17

„Monaco állampolgárainak jelenlegi életkörülményeit nem tesszük kockára az Európai Unió kedvéért” – írták a közleményben.

2023. szeptember 15. 15:17

Felfüggesztik a Monacói Hercegség és az Európai Unió között 2015-ben elkezdett együttműködési megállapodásról szóló tárgyalásokat – ezt a monacói kormány írta közleményében. A döntés az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, Maros Sefcovic és a monacói külügyminiszter, Isabelle Berro-Lefevre legutóbbi tárgyalása után született – számolt be róla a Moncaco Matin.

A hercegségi kormány közleményében azt írta, hogy őszinte és szívélyes tárgyalásokat folytattak az EU delegációival, azonban

az érdekeiket lehetetlen összeegyeztetni az Európai Unió követeléseivel

– emlékeztetett a Világgazdaság.

„Monaco állampolgárainak jelenlegi életkörülményeit nem tesszük kockára az Európai Unió kedvéért” – írták a közleményben. A monacói kormány ugyanakkor jelezte, hogy az Európai Unió továbbra is fontos partner marad. „Az EU és Monaco számos közös értéket képvisel, és a Hercegség továbbra is támogatni fogja az EU fellépését a nemzetközi színtéren, különösen a szankciók terén” – írták.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2023. szeptember 23. 21:47
Ez onzo es hedonista megkozelites. A monacoiak mutassanak szolidaritast hiszen nem lehet mazsolazni az elonyok es hatranyok kozott, igaz?!
Dunhill67
2023. szeptember 16. 17:43
"az érdekeiket lehetetlen összeegyeztetni az Európai Unió követeléseivel"....ismerős a szöveg...és teljes mértékben igazuk van
Ergit
2023. szeptember 16. 15:49
Monaco megteheti, mert minden ultra-gazdag odajár "szórakozni". A saját milliomos vidámparkjukat nem akarják tönkretenni a korrupcióból meggazdagodott EU-s "képviselők".
alenka
2023. szeptember 16. 01:09
Monaco megy a maga útján és kész....nagyon helyes....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!