Ennyi maradt a Nova Kahovkai tározóból, ez a pusztítás lehetne a háború jelképe is

2023. szeptember 04. 21:54

Mindenki veszít, rengeteget. Katonailag meg egyik oldal sem tudta ezt eddig bármire használni.

2023. szeptember 04. 21:54
gát
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ennyi maradt a Nova Kahovkai tározóból. Ez a pusztítás lehetne a háború jelképe is – mindenki veszít, rengeteget. Katonailag meg egyik oldal sem tudta ezt eddig bármire használni.

Más: Oroszországban terjed a pletyka, hogy szeptember 15-én indul az újabb mozgósítás. Vagy igaz, vagy nem, de az egyre kevésbé kérdés, hogy szerződésesekkel és önkéntesekkel az oroszok nem tudják pótolni a veszteségeiket – Ukrajna viszont mozgósít minden erővel.

Egyes hírek szerint érkezik még szeptemberben Kim Jong Un Oroszországba. Aligha véletlen, és nem biztos, hogy csak a lőszer lesz téma. Észak Koreában minden van, ami az oroszoknak kellhet – beleértve akár az embert. Mert az embert vadásszák – kirgizt, tádzsikot, akárkit, csak minél kevesebb orosz haljon meg.

Putyin állítólag elmegy Vlagyivosztokba, hogy Kimnek, aki igen bölcsen nem ül repülőre, nem is lesz belőle Prigozsin, ne kelljen sokat vonatoznia. Ha igaz, ez bizony gesztus, és a szükségből fakad.”

Nyitókép: Demkó Attila Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2023. szeptember 05. 14:07
Ne butáskodjon már Demkó úr. A koreai maófióka nem attól fél, hogy lelövik az oroszok, hanem attól, hogy mi lesz otthon, ha túl messzire megy. És milyen szükségből megy Putyin a világa végére? Érdekből inkább, de aligha katonákért. Ennyire a felnyírt hajú sem hülye. Nem nehéz kitalálni: élelmiszert cserélnek hadianyagokra, és mindkét fél jól jár. Végül, ha ön is érti, hogy az oroszoknak fontos, hogy minél kevesebb sorozott orosz katona haljon meg, akkor miért olyan nehéz levonni a következtetést: az orosz hadsereg nem gyenge, hanem megállt, mert belátták, hogy hatalmas emberáldozattal járna városról városra elfoglalni Ukrajnát. Most kivárásra, a Nyugat kifárasztására és a rutének elfásulására játszanak. Az amerikaiak egy olyan hadsereget kényszerítenek támadásra, amely sem létszámban, sem tűzerőben, sem légierőben nincs a védekező féllel szemben fölényben. Ez a háború egy Nyugatiak és saját soviniszta gazemberei által feláldozott 'másodrendű' nép iszonyatos tragédiája.
Arisztokrata
2023. szeptember 05. 12:06
Közben kilőtték az első Challenger tankot az oroszok: https://ok.ru/video/6254965164672
powerage
2023. szeptember 05. 06:18
Ez a Demkó dug valakit a mandinernél, emiatt hozzátok le az összes süket locsogását?
charon
2023. szeptember 05. 06:09
"Terjed a pletyka" "egyes hírek szerint ", "Putyin állítólag..." Ez a pali folyamatosan konfabulál, semmi konkrétum. Szövögeti a háborús meséit. Attila, vedd már a fáradságot, és hallgass Somkutit vagy Vukicsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!