Egyre feltűnőbb a német autóipar hanyatlása

2023. szeptember 06. 10:06

Kiszorítják az ázsiai gyártók a német autókat a müncheni autó kiállításról.

2023. szeptember 06. 10:06

Németország történelmének legkevésbé német autókiállítása – így jellemzi az idei müncheni Nemzetközi Autókiállítást a Bloomberg. A gazdasági lap cikkében azt írja, az idei kiállításon a résztvevők fele már külföldi lesz,

a kiállítók 41 százaléka Ázsiából érkezik.

A résztvevő kínai gyártók – köztük az elektromos autókat gyártó BYD Co., Nio Inc. és Xpeng Inc. – több mint kétszeresére nő a két évvel ezelőttihez képest. A Bloomberg szerint ez is jelzi azt a nyaktörő sebességet, amellyel fejlődnek a kínai gyártók, amelyre már a német vállalatok is egyre inkább figyelnek, akiknek a helyzete egyre ingatagabb.

Ezt is ajánljuk a témában

A német gyártókra egyre nagyobb nyomást helyez az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya és a magas energiaárak. Eközben a kínai gyártók villámgyorsan terjeszkednek külföldön. Köszönhető mindez alacsonyabb gyártási költségek és a világelső akkumulátor-ellátási lánc előnyeinek – írja a Bloomberg. 

***

Nyitókép: Zhang Fan / XINHUA / Xinhua via AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fenris
2023. szeptember 08. 14:21
ugyanaz lesz, mint az airsoft fegyvereknél. Először voltak az ócsó koppintások, amikből viszont nem sajnálták ki a fémet. Aztán jönnek az egyre jobb termékek, és már nem azért veszed, mert a többi drága, hanem mert jó.
egon samu
2023. szeptember 07. 13:22
A nem "elemes elektromos" autókat meg szégyenlösen - de politikailag korrekten - egy-egy hátsó zugban állítják ki. Nehogy a magukat az aszfaltra ragasztgató klimaterroristák még gyülöletüket rajtuk töltsék ki.
Akitlosz
2023. szeptember 06. 17:26
Na és kinek kellene a munkaerőt képeznie? Az államnak mi, az adófizetők pénzéből? Azért, hogy a magyarok verítékéből gazdagodjanak ezek a nácik. Nem kár értük, ha csődbe mennek. Inflációt meg szinte a világ összes országának a vezetése csinál szándékosan és folyamatosan. Az tehát nem igazán versenyhátrány. Melyik országnak van stabil pénze? Pláne amelyik még autót is gyárt?
Sztrovacsek
2023. szeptember 06. 15:06
Kedves mandi szerkesztők! A magyar építőipar hanyatlása nem tűnt fel? Pedig az gyakorlatilag megdöglött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!