Búcsút vett egymástól Putyin és Kim Dzsongun

2023. szeptember 17. 14:51

Véget ért az észak-koreai vezető oroszországi látogatása.

2023. szeptember 17. 14:51

Hivatalosan elbúcsúztatták Kim Dzsongunt az Artyom-Primorszkij-1 vasútállomáson, az észak-koreai vezető páncélvonata elindult az orosz Tengermelléki terület déli részén lévő Haszan határállomás felé –  közölte vasárnap a TASZSZ és a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Kim hat napot töltött Oroszországban. Az állomás peronján az orosz Keleti Katonai Körzet díszőrségének és a Csendes-óceáni Flotta parancsnokságának katonai zenekara, valamint Oleg Kozsemjako, a Tengermelléki terület kormányzója búcsúztatta.

Kozsemjako előzőleg egy golyóálló mellényt és hat drónt ajándékozott az észak-koreai látogatónak.

Kim Dzsongun szeptember 12-én érkezett Oroszországba. Másnap az amuri régióban lévő Vosztocsnij űrközpontban fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök. Később Gyenisz Manturov miniszterelnök-helyettes társaságában Komszomolszk-na-Amure városban katonai és polgári repülőgépgyárakat keresett fel. Ezután Vlagyivosztokba utazott, ahol Szergej Sojgu védelmi miniszter katonai repülőgépek mellett megmutatta neki a Kinzsal hiperszonikus rakétát.

Ezt is ajánljuk a témában

Kulturális programja részeként Kim Dzsongun a Marjinszkij Színház tengermelléki színpadán megtekintette a Csipkerózsika balettet, meglátogatta a vlagyivosztoki Tengermelléki Óceánáriumot, a Távol-keleti Szövetségi Egyetemen pedig észak-koreai diákokkal találkozott.

(MTI)

***

Nyitókép: Handout / Ministry of Natural Resources and Environment of Russia / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreedomEva3
2023. szeptember 18. 00:42
Ügyes. Putyin szepen kavarja a kártyákat. Amikor KDzsUn oroszo tol kapott új haditechnikajátol sikító frászt kap Del Korea és japán, s elkezd fegyverkezni - amitől meg Kína lesz kicsit ideges, s rálép a gázra, s tele lesz a fel világ atom fegyverekkel - el lehet gondolkodni, be kell-e engedni a ven boszit meg egyszer a majdan ra es Taiwan ra? Ahol ez a szörnyella de frász megjelenik, 10 éven belül háború lesz. Nagyon vicces! 😡
blackorion93
2023. szeptember 17. 21:48
Menjen is haza, már biztos sír a jól idomított népe utána :D
gekk
2023. szeptember 17. 20:15
A kis köpcös putyinpincsi meg itthon sírdogál. Kihagyták a buliból.....
faramuci
2023. szeptember 17. 17:23
Kim Dzsong már mindent UN,ezért hazamegy.értjük..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!