Bóka és Navracsics együtt mennek Brüsszelbe tárgyalni

2023. szeptember 06. 09:50

Elindult a két miniszter.

2023. szeptember 06. 09:50
Bóka János, Navracsics Tibor

Bóka János, európai uniós ügyekért felelős miniszter és Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter elindultak Brüsszelbe.

A területfejlesztési miniszter nemrég arról nyilatkozott, hogy Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be az Európai Bizottsághoz a helyreállítási alap (RRF) hitelrészéből.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Bóka János Facebook-oldala

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. szeptember 07. 10:45
Navracsics Tibor véleménye szerint „mi lojálisan együttműködő tagállam vagyunk”, ugyanakkor a tárgyalások sajátosságának minősítette, hogy „a célpont is mozog” , abban az értelemben, hogy folyamatosan változik. A magyar kormány által augusztus 31-én megigényelt 3,9 milliárd eurós EU-s hitel volna, vol-na, de nincs, mivel az Európai Bizottság jogállamisági aggályaitól függ. Ezek az aggályok olyanok, hogy örökké befejezetlenek maradnak, ezért teljesítésük is a végtelenségig elhúzódhat, és így végtelenül hosszú idő után, egyszer valamikor az uniós pénzek talán folyósításra kerülhetnek. Nem könnyű ilyen alakokkal tárgyalni, akik a racionális érvelés szabályait semmibe vehetik. Phaedrus az ókori Rómában egyik tanítómeséjében arról írt, hogy ”a hatalmasokkal kötött szövetség soha nem megbízható”.
pipa89
2023. szeptember 06. 13:29
Menni kell, de ideje ezeket az alkalmakat és a kudarcokat NORMÁLISAN, NAGY HÍRVERÉS MELLETT CSINÁLNI. TESSÉK MÁR ÜGYESKEDNI ÉS A NETET FELHASZNÁLNI, OTT VAN MÁR A MUSK-FÉLE X! Indulhat a szlogengyár és az angol fordítás. Az uniós jobboldalt kell mozgósítani a saját érdekünkben. HÍRVERÉST!!!!!!!!!!!!!!! MÉG A CSAPBÓL IS ELSIKÁLT MAGYAR PÉNZNEK KELL FOLYNIA, AMIT AZ UKIKNAK JÁTSZOTT URSULA! Hármat egy csapásra!
pollip
2023. szeptember 06. 12:18
Úgy tűnik, a DK kiadta a riasztást:-) A gyűlölködők is pontosan tudják, hogy nem rajtunk múlik, hogy Brüsszel mikor fizet. Mi már mindent teljesítettünk, azt is, amit utólag, folyamatosan találták ki. No, nem baj, Isten nem bottal ver- jövőre EP választás.
masikhozzaszolo
2023. szeptember 06. 11:49
Navracsics megállapodást ígért. Az is lesz. Nem pénz. Az nem lesz. Semmit nem teljesítettünk, a terméskövekből, az hazudják. Nem lehet bíróság elé vinni az NGO-t, ők mondják meg a választás eredményét, a gyerekek 18 éves korukig szopjanak, ezek a minimál követelmények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!