„Az illegális bevándorlás miatt elveszítjük a városunkat” – kifakadt New York polgármestere

2023. szeptember 12. 06:54

Eric Adams két éve még menedéket ígért a migránsoknak.

2023. szeptember 12. 06:54

New York demokrata polgármestere nemrég kijelentette:

nem látja a végét a tomboló migránsválságnak, 

és figyelmeztetett, hogy az illegális bevándorlás folyamatos beáramlása tönkreteszi a városát. 

Eric Adamsmost arra szólítja fel a migránsokat, hogy maradjanak távol New Yorktól, miután tavaly tavasz óta több mint 110 ezren érkezte a metropoliszba. Mint kiderült a szállást és megélhetést igénylő migránsok száma jelenleg is megközelíti a 60 ezret – írta a V4NA értesüléseire hivatkozva a szoljon.hu.

Adams szerdán az Upper West Side-on tartott városházi gyűlésen kijelentette, hogy havonta mintegy 10 ezer migráns érkezik a „nagy almába”, és arra figyelmeztetett, hogy a közszolgáltatások telítődtek, és a válság nem mutatja az enyhülés jeleit.

Soha nem látott krízis

Adams azt is megjegyezte, hogy 

pályafutása során soha nem látott még olyan krízist, amelynek ne látta volna a végét

 – egészen mostanáig – idézte a lap.

A demokrata városvezető felszólalásában arra is felhívta a figyelmet, hogy 12 milliárd dolláros költségvetési hiányuk van, amit „sürgősen” le kell csökkenteniük. 

A polgármester felszólalását alább tekintheti meg:

A polgármester szórólapokkal beszélné le a migránsokat a New Yorkba utazásról

A V4NA felidézte, hogy Adams két évvel ezelőtt még nem látott problémát a tömeges illegális bevándorlásban, egy alkalommal pedig a közösségi oldalán megígérte, hogy kormánya alatt 

New York menedékhely marad az amerikai álmot kergető migránsok számára. 

Akkoriban a konzervatív vezetésű, déli amerikai államokat, például Texast élesen bírálta, amiért korlátozó bevándorlási politikát vezettek be. Ehhez képest az elmúlt hónapokban alaposan megváltozott a viselkedése. Bejelentette, hogy szórólapokat fog osztogatni az amerikai-mexikói határon, amelyekkel 

lebeszélné a migránsokat arról, hogy a városába utazzanak,

 azzal magyarázva, hogy New Yorkban drága az élelmiszer és a közlekedés, és hogy nincs már garancia arra, hogy az újonnan érkezők hozzáférnek a lakhatáshoz és a szociális szolgáltatásokhoz.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. szeptember 12. 21:13
A következetesség egy olyan érték, amit a lipsik kérnek számon a normálisaktól. Fordítva pedig nem ér, mert ők lipsik.
gacsat
2023. szeptember 12. 14:54
zar a A szar a pöcegödörbe való.
gacsat
2023. szeptember 12. 14:52
Menjenek csak oda.
eusebius
2023. szeptember 12. 13:35
Aki 50-25–10-5 éve, józanul elemezve felemelte hangját a bevándorlás ellen, az habókos rasszista, homofób, maradi, stb jelzőkkel lett megbélyegezve. Tessék. Ellenben haza szinte senki nem fog menni. Esetleg néhány ezer magyar, lengyel, európai, de a közép-amerikai, ázsiai véletlenül se fog megindulni vissza. Még így is ezerszer jobb, mint Kalkutta, Caracas, Bogota, Kairó… Nem mellesleg ez majd viszi magával az árakat és az adókat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!